18 Dingen die je echt mag denken als je een baby hebt gekregen

24.03.2020 05:00

Het leven met een baby is niet altijd even makkelijk, daar is echt niets mis mee hoor, omdat te denken. We hebben allemaal weleens een niet zo schattige gedachte. 

Laten we er niet omheen draaien: het leven met een baby is niet altijd even makkelijk. Je had je er van alles bij voorgesteld, maar hoe het echt is dat ontdek je pas als je kind gearriveerd is.  En natuurlijk is het fantastisch, je hebt je mogen voortplanten, dus je bent heel dankbaar enzo, maar af en toe maakt die baby je helemaal gek, paranoïde en trekt ie alle energie uit je weg. Je schrikt soms van je eigen gedachten. Maar lieve nieuwe moeder; dat hoeft helemaal niet. Je MAG deze dingen denken…

Heel wat jonge moeders hebben namelijk deze niet zo schattige gedachten over hun baby’s gehad. En dat is gewoon helemaal oké!

 1. Je mag denken dat je baby eigenlijk best lelijk is.
 2. Je mag denken: wanneer gaat ie nou eindelijk eens slapen en heb ik tijd voor mezelf.
 3. Je mag denken dat jij dat glas wijn harder nodig hebt dan je baby borstvoeding zonder alcohol.
 4. Je mag denken dat je je moeder heel wat excuses verschuldigd bent.
 5. Je mag denken dat je op de dag dat je eindelijk je gewicht van voor de zwangerschap hebt bereikt je het verdiend hebt om een groot cadeau te krijgen. Iets van een Chanel-parfum ofzo.
 6. Je mag denken dat alle mannen eigenlijk één keer in hun leven een gesimuleerde bevalling zouden moeten doormaken.
 7. Je mag denken dat het dragen van een enorm gewicht in je buik en het eruit persen jou het recht geeft om te klagen over de staat van je lichaam. Wanneer je maar wilt.
 8. Je mag denken dat je baby zich soms expres als een klootzak gedraagt.
 9. Je mag verlangend denken aan ‘over een paar jaar’ wanneer je baby ouder is en alles weer ‘normaal’ wordt om er vervolgens in paniek achter te komen dat DIT het nieuwe normaal is. OMG.
 10. Je mag je schuldig voelen over het feit dat je enorm veroordelend was over huilende babies in bussen en treinen en op andere openbare plekken.
 11. Je mag je verheven voelen boven die heel erg slanke twintiger-meisjes die een kuil hebben op de plek van hun buik, maar die nog niet weten waarover het leven eigenlijk gaat (en je mag ook mega-jaloers op ze zijn).
 12. Je mag denken: is het nou echt zo erg om de baby nog één uurtje in die vieze luier te laten?
 13. Je mag denken dat het toch eigenlijk bizar is dat je de intieme delen van een ander levend wezen zo’n tien keer per dag bekijkt en aanraakt.
 14. Je mag denken dat je vrienden zonder kinderen het echt niet begrepen hebben.
 15. Je mag denken dat je man het allemaal verkeerd aanpakt.
 16. Je mag denken: oh, misschien had mijn moeder toch gelijk en was dit niet zo handig en dat hoef je niet toe te geven.
 17. Je mag denken dat je het allemaal gigantisch onderschat hebt en dat dit het moeilijkste is wat je ooit gedaan hebt.
 18. Je mag elke dag iets anders denken over of je NOOIT meer een kind erbij wil of dat je er juist nog tien wil.

Echt waar, je mag het allemaal denken. (Maar sommige dingen kun je beter niet hardop zeggen, is ons advies!)