2-jarig meisje maakt een einde aan vooroordelen (en hoe!)

21.09.2019 04:55
2-jarig meisje maakt een einde aan vooroordelen (en hoe!)

Toen de 2-jarige Sophia iets mocht uitkiezen omdat ze het een maand lang had volgehouden om op het potje te gaan, koos ze voor een pop met een donker huidskleur. Waar ze zelf dolgelukkig was met haar keuze, had de caissière moeite om het te begrijpen. Wilde ze niet liever een pop die op haar leek? Met haar scherpe antwoord snoerde Sophia haar al snel de mond.

“Ze lijkt wel op mij,” antwoordde ze. “Zij is een dokter en ik ben een dokter. Ik ben een mooi meisje en zij is een mooi meisje. Zie je haar mooie haar? En zie je haar stethoscoop?” Tja, daar had de caissière niks op terug.

Moeder Brandi Benner deelde het verhaal samen met een foto van Sophia en haar pop op social media. “Ik werd meteen kwaad,” schrijft ze. “Maar voordat ik iets kon zeggen, nam Sophia het woord.” De reactie van haar dochter maakte veel indruk. “Deze ervaring heeft voor mij bevestigd dat we niet geboren worden met het idee dat huidskleur een verschil maakt. De huid komt in verschillende kleuren, net als ogen. Elke kleur is mooi.”

Dat ze niet de enige is die onder de indruk is, blijkt uit hoe snel het bericht het hele internet over gaat. En terecht als je het ons vraagt!

Lees het hele bericht hier:

Lees ook: Jongetje (5) wil zelfde kapsel als vriend zodat de juf ze niet uit elkaar kan houden

(Bron: Facebook via AD