20 x wat je niet op facebook post als je net moeder bent (maar wel denkt)

30.10.2019 05:00

Dat je je kapot geschrokken bent van je eigen hechtingen, of dat je het moederschap nog een beetje leuk moet gaan vinden. Dit zet je allemaal níet op Facebook als je net moeder bent.

Lees ook: Gék worden we van al die perfecte moeders op Facebook

Zorgvuldig zocht ik dé foto uit om de geboorte van Nora (na zes weken) ook digitaal wereldkundig te maken. Op de ene foto had ze wel erg veel onderkin (ik was weliswaar verliefd op m’n kind, maar ik ben niet blind), op de andere keek ze chagrijnig en op de derde had ze net niet een leuk pakje aan (er gaan er hier zo’n vier per dag doorheen, dus er zit weleens een mindere tussen). Uiteindelijk ging ik voor een compilatie, omdat één foto niet genoeg recht deed aan m’n prachtige kind.

Uiteraard vermeldde ik erbij hoe trots ik op haar was en hoewel daar geen woord aan gelogen was, was dat natuurlijk niet het hele verhaal. Want trots of niet, ik was ook moe en gestresst, ik voelde me soms de plaatselijke melkkoe en om nou te zeggen dat die zwangerschapsbuik als vanzelf verdween, mwah, nee. Maar dat zet ik dan weer niet op Facebook. Daarom: van die dingen die je niet digitaal de wereld in slingert, maar wel denkt als je net een baby hebt.

1. Waar ben ik in godsnaam aan begonnen? #baby #huilen #kramp

2. Geef borstvoeding, they said. Dat is makkelijk, they said. En leuk. #not

3. Ik geloof dat ik het moederschap nog een beetje leuk moet gaan vinden. #tweekrijsendekinderen #omeenuursnachts

4. Ik wil dus heel erg graag gewoon even alleen zijn nu. #navierdagen #ontaardemoeder

5. Waarom wilde ik een kind met deze man?#gebrokennachten #ikdraaioveralvoorop

6. Holy shit, net de grote fout gemaakt het oorlogsgebied zelf maar eens te bekijken. #hechtingen #slagveld

7. Yes, even in m’n eentje naar de supermarkt! Ik denk dat ik een extra rondje maak. #minivakantie

8. Gatverdamme, wat is dát?! #stolsel

9. Ik kan gewoon niet wennen aan zo’n matras. #kraamverband

10. Ik heb per ongeluk een stofzuiger gebaard. #borstvoeding #pijn

11. Nog maar vier jaar, dan gaat-ie naar school. #kannietwachten

12. Ik ben nu toch al dik. #chocoladekoekjes #kommaardoor

13. Is het raar om mijn man in te ruilen voor de kraamverzorgster? Heb je meer aan.

14. Ik begrijp zó niks van mijn eigen kind. #isiewelvanmij?

15. Iemand nog een leuke Hema-tent over? Maat XXL graag. #sexy

16. Ik ben geloof ik niet zo gemaakt voor dat kleine babygrut.

17. Waar kan ik uitchecken? #regeldag

18. Goeie combi: borstvoeding en seks. #lekkage

19. Het is twee uur. Twéé uur. En nog niet gedoucht. Of ontbeten.

20. De eerstvolgende die het woord ‘genieten’ in de mond durft te nemen krijgt een mep.

Lees ook: 40 Ouderschapstips en -observaties