13 gedachten tijdens het babykleertjes shoppen

31.08.2015 05:00
shoppingtime!

De eerste zes maanden van het leven van je pasgeboren kindje hoef je echt geen babykleding te shoppen. Nog voor de bevalling komen al je vriendinnen met bakken kleding waar hun kinderen uitgegroeid zijn en tijdens de kraamperiode word je bedolven onder de rompertjes en truitjes maat 56-62. Maar dan…dan gaat de boel ein-de-lijk wat krapjes zitten…en mag je LOS

Ik zal er maar meteen eerlijk over zijn: vanaf het moment dat je zelf kleertjes voor je kind moet gaan kopen, omdat al het gekregen en geleende te klein is geworden, stel je jezelf bloot aan een nieuwe verslaving. Voorheen kon je als een gek de stad doorkruizen en een paar honderd euro stukslaan voor een outfit van jezelf, maar nu is er NOG een persoon die je in de kleren ‘moet’ steken. Heerlijk voor jou, minder heerlijk voor je portemonnee.   Want dit gaat er allemaal door je hoofd tijdens het shoppen.

 1. ‘Wow, ik geloof dat ik in kinderkledingheaven beland ben’: een kledingwinkel met de allermooiste kindermerken. Petit bateaux, Imps&Elfs, Tumbl ’n Dry….och, ze hebben zelfs Stella McCartney. Dit is echt een bijzonder mooi zomerjasje. WAT????? 134 euro? Voor een babyjasje????? HONDERDVIERENDERTIG euro???? Zijn ze helemaal gek geworden? Dan ben je toch de hele fucking dag bang dat ie erover heen kotst? Wie bedenkt dit, hee? Wie koopt dit?’
 2. ‘Maar dit shirtje is wel heel erg hipperdepip…die wil ik. Die wil ik echt. Die heeft mijn kind ontzettend nodig. 49 euro. Mmmm. Belachelijk duur. Als ik een shirt voor mezelf koop vind ik 49 euro al niet goedkoop, laat staan voor een baby. Maar hee, ik moet nog wennen aan kleding kopen voor een baby. Dus misschien mag dit wel één keertje? Ik wil hem. Ik wil hem. Ik doe het.’
 3. ‘Ik denk dat ik dit maar even van mijn eigen rekening ga betalen, dan ziet mijn man het niet. Hup. Kaart erin. Pinnen met ogen dicht.’
 4. ‘Even bij de hema naar binnen…Nieuwe rompers zijn broodnodig. Dan kan ik dat dure shirtje een beetje compenseren. Ik bedoel, die rompers van petit bateau zijn prijziger dan ik dacht.
 5. ‘Och, wat een leuk shirtje…dat neem ik ook. En sokjes en minislippertjes.
 6. ‘Had de h&m nu ook een babykleding-afdeling? Even uitchecken…Oh, dat is niet echt mijn smaak. Veel te veel prints, maar hee, wél schattige overhemdjes.’
 7. ‘Laat ik me bedwingen…ik kom vast nog iets leukers tegen
 8. ‘Er zijn in al die babyzaken trouwens wel twee keer zoveel kleertjes voor meisjes dan voor jongens. Stom!’
 9. ‘Jeeeeej, ik heb DE kledingzaak voor mijn kind gevonden: de Zara. Volwassen kleding in babymaatjes. Zachte kleuren, geen prints, een bretons streepje…ik wil hier alles wel van hebben. Broekjes, truitjes, en wat een prachtig gebreid vestje.’
 10. Man, dit is best te betalen. Godzijdank, er is hoop. Voor tachtig euro drie complete outfits.’
 11. ‘Oioioi, ik heb nu al zin om dit mijn baby aan te trekken: wat gaat ie er mooi uitzien! Dit doe ik hem volgende week aan naar de verjaardag van mijn broer. Hij zal de mooiste baby van het feest zijn! Joehoe!’
 12. ‘(thuis) He jammer, nu heb ik helemaal geen schoentjes die erbij passen. Even googelen. Oh, deze van replay zijn leuk. En afgeprijsd. Ja joh, doen we!!! Matching shoes zijn heeeeeel belangrijk.’
 13. ‘Ik ga niet tegen mijn man zeggen dat ik vandaag meer dan tweehonderd euro heb uitgegeven aan een baby. Die wordt gek.’

LEES OOK: Waarom je niks hebt aan 8 houten xylofoons