De 29 dingen die je denkt als je met je peuter gaat kamperen

05.08.2018 00:10
kamperen, peuter

Nou, ik heb dus een vaste plek op camping Bakkum. Ik ga natuurlijk niet vertellen welke plek ik heb, want dan komen jullie me allemaal opzoeken, en ik ben al zo druk, maar wat ik wel ga vertellen is wat ik allemaal denk als ik met peuter S. aan het kamperen ben.

Lees ook: 4x Vier de zomer in Rotterdam

Toegegeven, we hebben een stacaravan, geen tent. Dus iedereen die dat geen echt kamperen vindt moet maar even iets anders gaan lezen, ja sorry hoor, hup, opzouten met die hap.

 1. Wat hoort mijn oor? Is het peuter S.? Even serieus, het is 05:00 uur ’s ochtends. Het is potdomme vakantie.
 2. Weet je wat het is. Het is ook veel te licht in de caravan. De gordijntjes functioneren niet.
 3. Note to self: mooie, hippe gordijntjes zijn niet per se goede gordijntjes. Misschien moet ik kranten op het raam gaan plakken, want anders overleven we deze vakantie niet.
 4. Kánonnen, het nu 07:00 uur en peuter S. is niet meer te houden. De hamvraag is echter: hoe houden we een temperamentvolle peuter stil en rustig ín een stacaravan? We kunnen hem onmogelijk al naar buiten laten. Er is nog geen kip op het laantje.
 5. Wel een konijntje trouwens. Vet cute.
 6. Oh, dat is waar ook, we hebben een dvd-speler. Met dvd’s van Peppa Pig. Het is fantastisch, wat zijn we toch slim! Nou, dan kunnen wij misschien toch nog heel even gaan lig-
 7. Welnee, wat dachten we ook. HAHA. Dat lukt alleen andere ouders. Geen idee hoe, die hebben ongetwijfeld kinderen die zich beter kunnen vermaken, misschien toch eens navraag doen?
 8. Peuter S. wil nu écht naar buiten anders gaat hij dingen slopen. Nou goed, heel voorzichtig en zachtjes dan.
 9. Ja, tuurlijk mag je met je loopfiets, maar wel echt een beetje zachtjes doen hoor!
 10. Oh, kijk eens hoe zoet hij is? Kan prima zo. Wat is het toch een heerlijk jong.
 11. Ai, peuter S. is ter aarde gestort en ligt keihard te huilen op het laantje. Wat zielig wat zielig, maar misschien is het nog wel zieliger voor alle mensen die proberen uit te slapen. Mm.
 12. Er zijn mensen die zeggen dat als je niet van kinderen houdt, dat je dan maar niet op een kinderrijke camping moet gaan staan. Nou, daar moet ik me in donkere tijden als deze dan maar aan vasthouden.
 13. Ah! Het is nu 09:00 uur. Vanaf nu maak ik me geen zorgen meer over de herrie. Fok die shit.
 14. Wat is het toch heerlijk, dat buitenleven. Misschien moeten we wel gewoon verhuizen naar een huis op het platteland? Dan hebben we het altijd zo heerlijk rustig en relaxt! En wat is het een schitterend weer.
 15. Shit, regen. Je moet dat soort dingen ook gewoon niet hardop zeggen, of alleen al denken, want dan jinx je het en wordt het subiet slecht weer.
 16. Snel alle spullen naar binnen. Als het blijft regenen moeten we vandaag misschien maar naar een binnenzwembad gaan. Ja, dát is een leuk idee. Laten we naar een binnenzwembad gaan. Wat zijn de openingstijden ook alweer van het zwembad hier in de buurt. Even googlen.
 17. Oh, wacht, eerst even snel Insta checken en een foto plaatsen van gisteren op het strand #beachlife #campinglife #family #loveit #nostress
 18. Wat ben ik toch eigenlijk leugenachtig, want het waaide gisteren zo rammend hard op het strand dat je elkaar zowat niet kon verstaan. En toen we naar huis liepen had peuter S. een poepincident niet normaal gewoon, het zat tot onder zijn oksel. En maar schreeuwen.
 19. Oh, het is droog. Nou, dan kunnen we weer naar buiten. Heerlijk gewoon, die boslucht na een regenbui. Zoon S. heeft weliswaar zijn slippers nog aan en loopt daar nu vrolijk mee door de modder. Ach, kan het schelen, hoort allemaal bij kamperen.
 20. Zoon S. staat nu keihard te stampen in de plassen. Hij maakt zijn allerlaatste droge broek nat. Ach, kan het schelen, hoort allemaal bij kamperen.
 21. Het is denk ik wel verstandig als S. een beetje bijtijds z’n middagslaap doet. Want hij begint in te storten. Volgens mij heeft hij in de afgelopen vijftien minuten zesentachtig fitties gehad. De buren keken hun ogen uit.
 22. Fitties is een hip woord voor woedeaanvallen.
 23. Je moet er op de een of andere manier toch iets leuks van zien te maken of niet dan.
 24. De peuter slaapt! Nou, dan kunnen wij nu heel even wat voor onszelf doen. Heerlijk. Echt vakantie dit.
 25. Oh, misschien wel even snel afwassen. Dan kan ik daarna misschien wat lezen.
 26. Fijn, de afwas is klaar. Dan ga ik nu even lekker zi-
 27. De peuter is wakker! Na 45 minuten alweer! Weg met dat boek! Misschien heeft de perfecte overbuurvrouw met haar perfecte kinderen er nog iets aan! Die heeft vast tijd om te lezen! Het is ook veel te heet in die caravan! Misschien moet ik nu echt als een haas kranten op de ramen gaan plakken! Voor ieders veiligheid! Wat een schijtvakantie!
 28. Oh, peuter S. is toch weer weggezakt. Wat heerlijk. Wat heerlijk. Wat een heerlijke vakantie hebben we toch. Even een foto op Insta knallen.
 29. Kamperen, ik kan het iedereen aanraden. Je komt écht een beetje bij.

Lees ook: 17 Stééngoede redenen om NIET naar het strand te gaan (maar we gaan toch)