Geitjes & Chardonnay: 5 droomlocaties voor een zonnige lentedag….

16.03.2014 05:00

De zon blijft schijnen! En de meeste strandtenten en pretparkjes en buitenplekken gaan pas eind maart open. Maar hier kun je nu al terecht voor de eerste zon. En ze hebben er wél kindervertier, maar toch geen pannenkoeken (alleen maar lekker eten)!! 

Vergeet voor één keer de voetbal- of ballettraining! Op deze 5 supermooie plekken kan je de hele woensdagmiddag hangen met de kinderen. En de lekkerste hapjes en drankjes bestellen, terwijl de kindjes zich vermaken met een geitje, een koe, een speeltuin of een kasteel!

1.
Buitenplaats Plantage
Vogelenzang
Voor de route klik hier.
In een verbouwde kas in Vogelenzang maken ze sinds kort slowfood. Biologische drankjes, heerlijke salades, biologische soepen, borrelhapjes, zelfgemaakte cake, en een waanzinnig grote tuin!
https://www.buitenplaatsplantage.nl/

buitenplaats-plantageplantage 2 PLantagebuitenplaats_plantage_vogelenzang_collagebuiten

 

2
Buitenplaats Vaeshartelt
Maastricht
Voor de route klik hier.
In dit kasteel kun je heerlijk lunchen, aan de rand van een waanzinnig grote tuin waar de kinderen uren kunnen spelen. Je voelt je er Sissi, of Carla Bruni. Doe de meisjes een droomjurkje aan en de jongens een feestpak en laat ze prins en prinses spelen terwijl geniet van een biologische salade met een glaasje wit!
https://www.vaeshartelt.nl

vaesh7 vaesh6 vaesh5 vaesh4

3
Schoolhuis
Holysloot
Voor de route klik hier.
In een schattig dorpje, op een half uurtje fietsen van Amsterdam, ligt een oud schoolgebouwtje met een restaurant, en een groot terras met speeltuin. Als je in de buurt van Amsterdam woont: ga lekker op de fiets, dan hoef je de rest van de week niet meer te sporten, lekker met de pont en dan chillen maar.
https://www.schoolhuisholysloot.nl

Het_Schoolhuis_Holysloothet-schoolhuis

4
Garden Mania
Eindhoven
Voor de route klik hier.
Zelfgeplukte kruidenthee midden in een industrieterrein! In Eindhoven kan het. Garden Mania is een communitymoestuin met eten, drinken en heel veel ruimte. Je zit er tussen de planten en de bomen.
https://www.gardenmania.nl/

GardenMania-2 gardenmania_4 Garden2 Garden Garden Mania6

5
Café du Midi
Delfgauw
Voor de route klik hier.
Café du Midi is onderdeel van Buitengoed de Uylenburg. Het café ligt aan de rand van het bos, er lopen geitjes rond en er worden roodjes gemaakt van biologische producten. Er is een hooiberg en een Mongoolse tent. (En pannenkoeken, sorry. Maar ook broodjes forel.)
https://www.dumididelfgauw.nl/

midi8 midi6 Midi4 Midi2