5 VOORdelen van een grieperig kind!

16.01.2020 05:00

Jahoor, januari is nu echt goed en wel begonnen. En dat betekent dat de kleintjes elkaar weer van hartenlust aansteken met griepjes en aanverwante virussen (op de kinderopvang en school). Voor ons is dat balen, want we moeten nogal eens een vrije dag opnemen omdat we een ziek kind hebben…maaarrr er zijn toch ook best een paar voordeeltjes te bedenken aan deze situatie!

1. Stilte
Zeg nou zelf: met kinderen in huis heerst er zelden stilte. Mijn zoon Max begint ’s ochtends met het op elkaar slaan van zijn speelgoedpannetjes en gaat dan over tot het mishandelen van zijn mondharmonica. Als hij ziek is, slaapt hij vooral veel en kan urenlang hetzelfde Bob de Bouwerfilmpje kijken. Heerlijk. (Kan ik toch nog een beetje werk afkrijgen).

2. Niet koken
Kinderen hebben vaak een nogal beperkte smaak (bolognese, bolognese, bolognese) en dus sta ik wekelijks zoveel mogelijk groente door sauzen te mixen die op bolognese lijken. Dat kost best veel tijd. Als Max ziek is, eet ie niet, dus mijn man en ik bestellen Indiaas en ik hoef de keuken niet in!

3. Quality time
Nu heb ik ‘slechts’ één kind, dus hij komt geen aandacht tekort, maar van vriendinnen hoor ik dat het best gezellig is als er één kind ziek thuisblijft, want dan kun je die eens ongegeneerd verwennen. Zonder dat nummer twee roept: ‘Ik wil ook thee met honing en mijn lievelingscrackers!’

4. Knuffelen
Wat ik eeuwig jammer vind, is dat het knuffelen van je kind steeds meer afneemt naarmate hij ouder wordt. Baby’tjes laten zich alle knuffels en kroelmomenten heerlijk aanleunen, maar een tweejarige geeft je zo een ram op je kop, als hij geen zin heeft in mamma’s kusjes in zijn nek. Totdat hij ziek is…dan heeft hij de kracht niet om te slaan en geniet hij er stiekem toch wel van. Lieve mamma!

5. Slaap inhalen
Alle jonge ouders hebben slaaptekort, nietwaar? Als je kind ziek is, heb je tijd om een beetje bij te slapen. Zodra hij z’n ogen sluit, doe jij dat ook…voor je het weet heb je twee uur ingelopen (op al die uren die je aan slaap miste van de afgelopen jaren).

Lees ook: Waarom nog een kind krijgen, als je weet dat je ziek bent?