5 x leuke dingen voor als het regent (die niks kosten!)

16.01.2014 06:20

Renske is het zat om altijd op pad te zijn met Dex. En ze vindt het te duur worden. Ze stak haar licht op bij doorgewinterde moeders en vond vijf leuke kinderdingen die weinig tot niks kosten!

Als knutselen en frutselen niet in je DNA zit en je je hart verpand hebt aan de stad, zoek je als kersverse moeder toch snel je heil in theaters, bioscopen en restaurants waar ze ook kinderen binnenlaten. Het kost echter nogal wat en ze zeggen dat je een kind blij kunt maken met een appel en een ei. Dus. Daarom informeerde ik eens bij wat echte moeders (jeweetwel, die moeders die cupcake-vormpjes hebben en verfschorten, een verkleedkist en kindermake-up) hoe zij hun dagen in combinatie met de kleine mensen invullen. En wat blijkt. Er zijn wel honderd dingen te doen waar kinderen blij van worden en die weinig tot niks kosten.  Ben jij ook een nog-niet-zo-heel-doorgewinterde-urban-moeder? Lees dan even mee!

  1. Koop een groot, leeg verfdoek, een paar kwasten, waterverf en vingerverf en klieder maar aan. Bij de betere verfzaak heb je ook verfstiften waarmee ze kunnen schrijven. Aan het einde van de dag heb je een kunstwerk en kun je je nep-mondriaan terug brengen naar de kunstuitleen!
  2. Als het regent (en het regent bizar veel de laatste dagen!): trek de regenlaarsen aan en stamp buiten samen in de plassen. Dikke pret. (Check hier https://www.zalando.nl/regenlaarzen-kind/ waar je de leukste kinderlaarsjes vindt!)
  3. Als het regent (want het regent zoveel dat twee tips op z’n plek zijn): laad de kinderen in de auto en zoek slechte weggetjes op (veel gaten, grote plassen). Mannen vinden dit over het algemeen leuker om te doen met hun kinderen dan vrouwen!
  4. KinderTube. Geen reclame en een keur aan filmpjes, zodat ik voor het eerst sinds mijn eigen jeugd weer geconfronteerd werd met Nijntje en figuren als Bob de Bouwer en Maya de Bij ontdekte.
  5. Thuis bioscoopje spelen. Gordijnen dicht, veel kussens op de bank, limonade en popcorn. (een aanrader is de popcornmachine van Tristar, minder dan twintig euri, gebruikt geen olie, dus ook goed voor de lijn! Nee, dit is geen reclame!)  Oh, en het is prima als jij er een wijntje bij neemt.

Have fun!