7 Dingen die je kinderen van je stelen, elke keer weer

Jaaa, ze lijken wel zo lief en schattig, die kleintjes, maar onder die engelachtige gezichtjes schuilen maar wat vaak kleine diefjes-in-de-dop.

Dit is wat ze, ondermeer, allemaal van je ‘stelen’:

Je eten
Funny boy eating spaghetti.

Schaamteloos plukken ze je eten van je bord. Niet je groente natuurlijk, maar wel net je laatste stukje vlees, die gebakken aardappel of die paar spaghettislierten. Hop, voor je het doorhebt, zit het in hun mond. Of ze stelen je koekje, rauschen het bakje chips leeg voor je er één aan hebt kunnen raken en happen de laatste hap van je ijsje af, terwijl ze alleen maar om een likje vroegen.

Je sleutels

iStock_000006362095_Large

Sleutels hebben een hoog bling-gehalte voor iedereen onder de vier. Zo heeft onze 2-jarige dochter ooit de bakfiets sleutels van de buren (een gezin met drie kinderen) kwijtgeraakt. Buurvrouw baalde, want hoe moest ze nou haar kroost naar school brengen? Het slot moest losgebroken worden, het was allemaal heel vervelend. Na een week zoeken vond ik de sleutelbos op de enige plek waar ik nog niet had gekeken: diep diep weggestopt in de plastic opbergmand in de badkamer, bedolven onder tientallen kleine badeendjes.

Je make-up en sieraden
iStock_000009489051_Small

Of het nou de chemische geur is of de fluorescerende kleuren, maar nagellak heeft een aanzuigende werking op zowel klein meisjes,- als jongetjesgrut. Je let even niet op en tadaaaa, trots showt je kind zijn of haar versierde nagels. En handen, meestal ook.

Je telefoon
iStock_000015132712_Large
Dit is wel de nummer 1 op het favorietenlijstje van de jeugdige delinquent: jouw smartphone. Als je niet zo scherp bent om dat ding metershoog weg te leggen (en welke moeder is de hele tijd scherp?) gaat jouw lieveling er gegarandeerd vandoor met jouw ‘leven’ vermomd als telefoon. Echt naar is het als ze zó vaak en zó lang met hun vingertjes op de toetsen rammen dat je pincode meer dan drie keer verkeerd wordt ingetoetst en je dus hierna een uur bezig bent om die verdomde puk-code te achterhalen.

Je schoenen

iStock_000015353520_Small
Ze zijn kilometers te groot en ze kunnen er geen halve meter op lopen, maar mán wat vinden kinderen grotemensen schoenen (of het nou hakken zijn of lompe regenlaarzen) fascinerend.

Je pen
iStock_000011895029_Small
Je kunt maar beter een arsenaal aan pennen aanleggen, want zodra je er eentje laat slingeren ben je ‘m kwijt. En tref je je dreumes/peuter/kleuter er geheid ergens mee in de weer, bij voorkeur op een witte achtergrond. Een muur bijvoorbeeld.

De afstandsbediening
495632435

Ooooh die afstandsbediening, magisch vinden ze die. Lekker ermee smijten, de klepjes openmaken en de batterijen eruit trekken en ‘m subtiel verstoppen tussen of onder de bank zodat jij, als je eenmaal op de bank ploft en alleen nog maar doelloos wat wilt zappen, je het schompes zoekt.

Lees ook: Enorm komische tekeningen over dagelijkse ouderperikelen.

Geschreven door
More from Charlotte Latten

Dit kun je allemaal doen tijdens een weekendje op de Veluwe

Charlotte ging een weekendje naar de Veluwe met haar gezin en had...
Lees verder