8 redenen waarom een creditcard geweldig is als je kinderen hebt!

18.12.2014 18:05

Barbara is verslaafd aan haar creditcard. En dat is niet alleen omdat de en/of rekening nog weleens leeg is. Er zitten nog veel meer voordelen aan een creditcard – zeker als je een druk leven met kinderen hebt. 

Een creditcard is geweldig voor…

…spullen die snel stuk gaan
iStock_000016869243_Small

Koop je een tablet? Grote kans dat deze binnen een half jaar kapot is. Je sleept ‘m overal mee naartoe om de kinderen zoet te houden en die kleine handjes laten ‘m zo uit hun handen glippen. Krak! doet je beeldscherm dan. (Bij ons zo’n 1x per jaar…). Nu koop ik dit soort kwetsbare dingen met mijn ICS creditcard waar gratis een aankoopverzekering op zit. Hierdoor zijn vrijwel al mijn aankopen 180 dagen verzekerd tegen verlies diefstal en beschadiging. Laptops en tablets zijn verzekerd tot een bedrag van 750 euro.

…cadeaus voor de feestdagen (en verjaardagen!)
Woman nerd holding a present.

Welke moeder heeft er nou tijd voor om een halve dag de stad in te gaan om voor iedereen een cadeau te kopen? Liever niet zeg! Dat soort inkopen doe ik lekker ’s avonds op de bank. Ik ga verschillende sites af op zoek naar de perfecte cadeaus voor de kinderen. Dankzij de creditcard kan ik deze kosten tevens achteraf betalen (binnen 21 dagen na datum rekeningoverzicht) zonder rente – december is een dure maand.

…om kaarten voor uitjes online te bestellen
Vorige kerst was ik tussen kerst en oud en nieuw met de kinderen in Parijs. Ik had Felix de Eiffeltoren beloofd, maar toen bleek dat heel Parijs in die week bestaat uit één grote rij voor de Eiffeltoren. Er was echter één ingang waar je zo door kon lopen: die van de mensen die zo snugger waren geweest om vast online een kaartje te kopen. Sukkel die ik was! Binnenkort gaan we het weer proberen, en dan gaan we wél naar boven! (Steeds meer uitjes bieden niet alleen online kaartjes aan, maar hebben ook een aparte ingang zonder rij voor mensen met online kaartjes, dus deze wordt steeds belangrijker.)

…verlanglijstjes waar je dan iets langer over na kunt denken
Beautiful woman in doubt _ Horizontal

Voordeel is dan ook dat je op een paar verschillende sites een verlanglijstje kan aanmaken en die een paar dagen kan laten staan. In de loop van de week krijg ik vaak wel nieuwe ingevingen, of hoor ik van nog iets leukers om te geven. Geen Playmobilkasteel? Oké, delete. Wel een Lego Star Wars weet ik wat? Check! Een trampoline voor de kleine? O nee, een basketbalnetje? Delete. Een paar dagen voor kerst of Sinterklaas loop ik dan alles door en bestel de perfect combinatie: één groot cadeau en een paar kleintjes. En het betalen komt deels later wel, dankzij de creditcard. Waarmee ik na ontvangst van mijn rekeningoverzicht 21 dagen de tijd heb om zonder rente mijn openstaand saldo te betalen.

…betaalmethodes die je niet steeds hoeft in te vullen
Ik betaal die allemaal met creditcard, want mijn gegevens zijn opgeslagen op de vaste sites waar ik koop. Supermakkelijk, want die gegevens heb ik altijd paraat. (Hoef ik niet ’s avonds laat nog eens mijn bed uit om een betaalpas te pakken of een identifier/mobiele telefoon om de aankopen nog voor het slapen gaan af te ronden.)

…kleren die niet passen
Het gaat weleens mis: als je kleren bestelt voor de kinderen die niet passen. Dan kun je ze terugsturen. Maar soms gaat het om een klein webshopje waar ze nauwelijks voorraad hebben en ze je dus geen andere maat kunnen opsturen. Ik heb het weleens gehad, dat ik mijn geld niet terugkreeg van zo iemand. Dan kan je dus ook de creditcardmaatschappij vragen het te vergoeden. Gelukkig komt dat niet vaak voor.

…aankopen met zekerheid

500402595
Voor sommige aankopen kom ik dan op sites die ik niet goed ken. Ik let wel goed op dat het er betrouwbaar uitziet, ik kijk naar garantielogo’s, naar of ze creditcards accepteren (anders is het wel heel verdacht), ik kijk of ze wel een https-adres hebben op het moment van afrekenen, en of er geen rare spelfouten of andere verdachte uiterlijkheden op de site staan, maar soms weet je het niet zeker. Zoals die ene site waar ze twee modellen kartonnen huisjes verkopen – die zag er weliswaar amateuristisch uit, maar ook betrouwbaar. Alleen: je weet het soms niet zeker. Dankzij de zekerheid van mijn creditcard durfde ik het aan. Is het een nep-site? En willen ze je niet terugbetalen? Dan krijg je je geld terug via de creditcard.

…waardoor je ook op Chinese sites kun kopen
Er komen steeds meer Chinese sites die supergoedkope spullen aanbieden. Maar ik vond het eng om daarop te bestellen. Juist in China worden er nu veel nepsites gebruikt. Laatst nog zocht ik een oplaadsnoertje voor de DS, het origineel was knetterduur! Dus ik naar een Chinese site, en ja hoor daar was-ie spotgoedkoop – maar ik durfde het niet aan… Tot ik me dus realiseerde dat ik via de creditcard een aflevergarantie heb, waardoor ik mijn geld terugkrijg als blijkt dat mijn bestelde product niet wordt geleverd. Nu bestel ik veel meer online (en het gaat trouwens prima….) en voel ik me gerust.

 

Let op!
Check altijd de voorwaarden van je creditcard om te zien of deze voorwaarden ook gelden voor jou!

(Advertorial)

Foto’s: iStock & Thinkstock