8 x anders kijken: echt, mijn kind doet niet raar, dat is expres!

29.06.2015 11:51
Happy baby

Soms voel je ze prikken, de kritische blikken van andere moeders en vaders op het speelplein. Alleen maar omdat jouw kind toevallig net een schoen mist, een hapje naaktslak neemt of vloekt als een bootwerkertje. Gelukkig kun je met een beetje creativiteit overal een positieve draai aangeven. Julie leert je 8 keer anders kijken.

1. Hoe het lijkt: Je baby eet een sprinkhaan.
Wat er werkelijk aan de hand is: Hij volgt het baby-paleo-dieet. Basje heeft nu al een heel avontuurlijk smaakpalet, dat is bijzonder hoor. En wist je dat sprinkhanen boordevol goede eiwitten zitten.”

2. Hoe het lijkt: Je hebt koffie op je baby gemorst.
Wat er werkelijk aan de hand is: Zwitsal, nee joh. Je bent vandaag begonnen om Nina’s huid te behandelen met een exclusief en natuurlijk serum vol anti-oxidanten uit Brazilië.

3. Hoe het lijkt: Je peuter gooit perongeluk-expres een beeldje om.
Wat er werkelijk aan de hand is: O, sorry! Dat is zijn innerlijke dadaïst. Hij heeft al sinds hij kan lopen de onbedwingbare behoefte om zich tegen de kunst uit te spreken, omdat hij door de oplichterij van kunst als morele veiligheidsklep heen kijkt. Dus.

4. Hoe het lijkt: Je baby is al een week niet in bad geweest.
Wat er werkelijk aan de hand is: Je wilt zijn huid liever niet te veel uitdrogen door regelmatig contact met water. Stel je voor! Nee, liever laat je de natuur zijn werk doen. Baby’s zijn tot op zeker hoogte zelfreinigend, toch?

5. Hoe het lijkt: Je hebt je iPhone op het hoofd van je peuter laten vallen.
Wat er werkelijk aan de hand is: Je laat kleine Lynn nu al op onverwachte en interactieve manieren kennis maken met technologie, de goeie én de gevaarlijke kanten ervan. Je weet wat ze zeggen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

6. Hoe het lijkt: Je kinderwagen is een oorlogsgebied van aangekoekte stukjes Nijntje-biscuit, banaan en rijstwafel.
Wat er werkelijk aan de hand is: Jullie vervoeren je kind nu eenmaal graag in een bio-dynamische omgeving, waarin duurzame en biologisch afbreekbare bestanddelen een belangrijke rol spelen.

7. Hoe het lijkt: Je peuter draagt één schoen.
Wat er werkelijk aan de hand is: Novi is een fervent aanhanger van de Barefoot Running movement en kan de gekooide sensatie van ouderwetse schoenen niet meer aan. Helaas hebben ze die vijf-tenige-rubberen-schoensokken nog niet in maat 20.

8. Hoe het lijkt: Je peuter zegt aan de lopende band “shit”
Wat er werkelijk aan de hand is: Je lieve hummel is nu al verzot op lezen (en hij is pas drie he!) en kan zijn handen niet van het verzamelde werk van David Sedaris houden. Tja, dan pikt hij hier een daar nog wel eens een Engelstalig woordje mee. Eigenlijk heel knap.