9 redenen waarom komkommers dus de allerbeste groente ever zijn

komkommer
De vlag kan uit! Barbara is helemaal blij dat de enige groente die ZONDER ruzie door de kinderen wordt gegeten, nu dus supergezond blijkt te zijn. De komkommer. Je hoeft alleen maar de biologische variant te kopen, nóóit schillen. En ze voorkomen ook nog een kater!!!!

Mijn kinderen lusten dus gewoon geen groente. Nou ja, Morris van 2 vergeef ik het nog even. Ik droomde laatst zelfs dat een arts tegen me zei: O, dat hebben alle kinderen van 2, dat ze een half jaar lang niks eten. Zo erg is het.

En dan Felix (8)!
Met heel veel gedoe & gedreig krijg ik er weleens wat in, maar er is één groente die hij gedachteloos naar binnen werkt.

Komkommer.

Ik zet gewoon om half zes een schaaltje naast hem neer, als hij tv kijkt of op de iPad zit, en een kwartier later is het leeg.

Toch hoor ik steeds een stemmetje dat komkommer niet goed zou zijn, dat er weinig in zit, en toen – joeperdepoep – kwam ik dit bericht tegen.

BLIJKT KOMKOMMER DUS HELEMAAL GEWELDIG TE ZIJN.

Het zit zo:
Komkommer is de op drie na meest gekweekte groente in de wereld. Komkommers staan bekend als één van de beste voedingsmiddelen voor je algemene gezondheid. Vaak worden ze beschouwd als superfood. Ze worden vaak bespoten met pesticiden, dus is het wel belangrijk om biologische te kopen, of nog beter om ze zelf te kweken.

Hier volgen de 9 voordelen van komkommers:

1.
Snelle opkikker
Komkommers zijn een goede bron van B-vitamines. Laat je frisdrank en koffie staan en eet een plak komkommer

2.
Hydrateert het lichaam en vult de dagelijkse vitamines aan
Komkommers bestaan voor 95% uit water, wat ervoor zorgt dat het lichaam wordt gehydrateerd. Tegelijkertijd helpt dit het lichaam om gifstoffen af te voeren. Komkommers bevatten de meeste vitamines die het lichaam dagelijks nodig heeft. Vergeet niet dat je de schil moet laten zitten want daarin zit behoorlijk wat vitamine C, ongeveer 10 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

3.
Huid- en haarverzorging
Als je de schil niet lekker vindt, kun je die nog gebruiken voor huidirritaties en zonnebrand, net zoals je aloë vera zou gebruiken. Leg een schijfje op gezwollen oogleden en de ontstekingsremmende eigenschappen zorgen voor vermindering van de zwelling. Het silicium (kiezelzuur) en de zwavel in komkommers helpen de haargroei te stimuleren.

4.
Tegen kanker
Komkommers bevatten lariciresinol, pinoresinol en secoisolariciresinol . Deze drie zogenaamde lignanen[1] zijn veel onderzocht in verband met de verminderde kans op bepaalde kankersoorten, waaronder borstkanker, eierstokkanker, baarmoederkanker en prostaatkanker.

5.
Neemt slechte adem weg
Neem een schijfje komkommer en druk het 30 seconden tegen je verhemelte met je tong. De fytochemicaliën zullen de bacteriën in je mond, die verantwoordelijk zijn voor de slechte adem, doden.

6.
Remedie tegen kater
Als je een kater of hoofdpijn wilt vermijden, eet dan een paar schijfjes komkommer voordat je naar bed gaat. Komkommers bevatten genoeg suiker, B-vitamines en elektrolyten om vele essentiële voedingsstoffen aan te vullen, waardoor de hevigheid van de kater en de hoofdpijn zullen afnemen.

7.
Helpt bij gewichtsverlies en spijsvertering
Omdat er weinig calorieën inzitten en wel veel water, is komkommer een ideaal voedingsmiddel voor mensen die gewicht willen verliezen. De spijsvertering wordt geholpen doordat er zoveel water en vezels in komkommers zitten. Daardoor kan het lichaam zich op zeer effectieve wijze ontdoen van gifstoffen uit het spijsverteringssysteem. Dagelijks komkommer eten kan worden beschouwd als een remedie tegen chronische verstopping.

8.
Verhelpt diabetes, verlaagt cholesterol en reguleert de bloeddruk
Komkommersap bevat een hormoon dat de alvleesklier nodig heeft om insuline te produceren. Dit blijkt goed te zijn voor diabetici. Onderzoekers hebben ook bestanddelen gevonden in komkommer, genaamd sterolen, die het cholesterolniveau helpen verlagen. Komkommers bevatten verder veel kalium, magnesium en vezels. Die werken goed bij het reguleren van de bloeddruk. Je kunt dus zowel hoge als lage bloeddruk goed behandelen met komkommer.

9.
Kinderen vinden ze lekker!
Of in ieder geval die van Barbara.

 

Bronnen voor dit artikel:

Voorpagina

The Health Benefits of Cucumbers


http://www.healthonlinezine.info/15-health-benefits-of-cucumber.html
http://www.eatingwell.com
http://www.naturalnews.com/035719_cucumbers_anti-aging_vegetables.html

 

 

 

Lees ook
Geschreven door
More from Barbara van Erp

Kneed een knuffel van de rode was van Babybel en steun daarmee CliniClowns!

Hebben jullie ook regelmatig mini-Babybel in huis? Dan gaan de kinderen vast...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.