Aangrijpende foto’s laten de bijzondere band tussen deze tweelingbroers zien

Aangrijpende foto's laten de bijzondere band tussen deze tweelingbroers zien
De band tussen tweelingen kan enorm sterk zijn. Dit blijkt ook uit de foto’s die Brooke Myrick op Facebook deelde van haar zoon Walker naast het graf van zijn broertje. Walkers tweelingbroer Willis overleed terwijl ze nog in hun moeders buik zaten, aan het zeldzame tweelingtransfusiesyndroom (TTS). 

Lees ook: Heerlijke foto: siamese tweeling ziet elkaar voor het eerst na operatie

Hoewel ze dus niet samen zijn opgegroeid, vraagt Walker regelmatig of hij het graf van zijn broertje mag bezoeken zodat hij tegen hem kan praten. Toen hij slechts vijf jaar jaar oud was, was het ook zijn broertje die hij alles wilde vertellen over zijn eerste schooldag. “Ik zag hem daar zitten en ik wist dat ik een foto moest maken,” vertelde Brooke Myrick aan Mirror.

Ook nu hij ouder is, Walker is inmiddels negen, brengen ze iedere vakantie een bezoek aan het graf van Willis. “Eeneiige tweelingen staan erom bekend een sterke band te hebben en ik geloof dat deze er nog steeds is tussen mijn jongens,” zegt zijn moeder. “Walker zorgt ervoor dat Willis nooit wordt vergeten.”

Myrick doet er alles aan om meer bekendheid te vragen voor TTS, iets waar ze voor de dood van Willis zelf ook nog nooit van gehoord had. “We waren er niet voor gescreend en onze dokter heeft ons niet doorverwezen naar een specialist,” zegt ze.

TTS
De oorzaak van het syndroom ligt in de placenta, die gedeeld wordt door de eeneiige tweeling. Bij TTS gaat de bloedstroom in de bloedvaten over de placenta voornamelijk in één richting, waardoor de ene foetus steeds bloedtransfusies geeft aan de andere foetus, maar hiervoor maar weinig terug krijgt. Hierdoor ontstaat er bij de ene foetus een tekort aan bloed en bij de andere een overschot. Dit kan bij beide ongeboren baby’s voor problemen zorgen. “We vechten voor meer aandacht vanwege het gebrek aan kennis dat onze dokter had over dit syndroom,” aldus Myrick.

Lees ook: Deze ouders delen foto’s van premature tweeling om mooie reden

(Bronnen: Good Housekeeping, MirrorLUMC, beeld: Facebook

Geschreven door
More from Lisa

Deze baby ziet zichzelf voor het eerst en schrikt zich een ongeluk

We hebben allemaal wel eens zo’n dag dat je je kapot schrikt...
Lees verder