Afkicken van Italië met dit heerlijke recept van Panzanella

panzanella
De vakantiesfeer wil je zo lang mogelijk vast houden, toch? Met dit recept blijf je nog even in Italië (of ga je er even naartoe), hoef je geen uren in de keuken te staan, maar eet je wel lekker (en kinderen houden van brood, dus win-win!). Bij voorkeur te eten als de zon schijnt.

Lees ook: Waarom je met kinderen nooit meer écht lekker ontspannen eet

Dit heb je nodig (voor 4 personen)
* 800 gram rijpe tomaten
* 2 teentjes knoflook
* 1 ui
* 2 avocado’s
* 1 eetlepel kappertjes of wat olijven (wat je voorkeur heeft)
* snufje zout
* 250 a 300 gram oud brood (bij voorkeur ciabatta, maar een mix verschillend brood kan ook)
* 6 eetlepels goede olijfolie
* 3 eetlepels rode wijnazijn
* peper
* verse basilicum

Zo maak je het
Snijd de tomaten in grove stukken, dit hoeft niet netjes, en doe ze (met het vocht!) in een grote schaal. Snijd de knoflook fijn, snijd de ui in ringetjes en maak blokjes van de avocado’s en voeg dit toe aan de tomaten. Voeg ook een eetlepel kappertjes (en als je heel erg van kappertjes houdt 2 eetlepels of de olijven) en wat zout toe aan het mengels. Hussel met je handen even door en laat 15 minuten staan.

Scheur het brood in stukken en leg dit in een schaal (dit is nog niet de schaal met het tomatenmengsel). Sprenkel de olijfolie en rode wijnazijn over het brood en wacht tot de 15 minuten van het intrekken van het tomaten mengsel voorbij is. Voeg vervolgens het brood aan het tomatenmengsel toe, hussel goed door en laat nog een kwartier staan in de koelkast. Zo trekken de smaken goed in.

Ter garnering en smaak voeg je vlak voordat je de panzanella op tafel zet nog wat olijfolie, peper en basilicum toe. Eetsmakelijk!

Bekijk ook onze video Doperwtenpuree met munt en lamsworstjes

Geschreven door
More from Petra Meijerhof

Hilarische antwoorden van kinderen op de vraag: Wat wil jij later worden?

Juf of brandweerman is veel te gewoontjes voor deze kinderen. Deze kinderen...
Lees verder