Afscheidsbrief aan Slaap…

05.05.2019 18:30

Je krijgt er een hoop dingen bij als je een kind krijgt. Maar sommige dingen moet je vaarwel zeggen. Van je nachtrust bijvoorbeeld. Femke schrijft daarom een afscheidsbrief.

Mijn allerliefste Slaap,

Je zag het misschien al aankomen, maar ik moet je iets naars vertellen: ik denk dat het beter is dat ik onze relatie verbreek. Ik merk dat we steeds minder op één lijn zitten en dat er weken zijn dat ik je amper zie. Het is niet dat ik niet meer van je houd, echt waar niet, maar ik heb gewoon geen tijd meer voor je. Heus, ik fantaseer er echt nog wel over om samen tussen die heerlijke lakens te liggen en me te laten overweldigen door jou. Dat moet je van me aannemen. Jouw tijdloze omhelzing en dat soms wel 10, 11 uur lang… er is weinig wat ik liever zou willen dan dat. Maar het kán niet. Gewoon Niet Meer.

Ik heb er lang over nagedacht of ik je de waarheid moet vertellen. Misschien is het te pijnlijk voor je. Niettemin zijn we bijna drieëndertig jaar onafscheidelijk geweest. Vooral in de weekenden spendeerden we dag en nacht in bed. Juist vanwege al die jaren denk ik dat je het verdient om te weten… Dat er een ander is. Een ander die belangrijker voor me is dan jij. Vanaf de eerste nacht nadat ik hem ontmoette, wist ik dat het tussen jou en mij nooit meer hetzelfde zou worden. Ik zie je nog wel af en toe, maar ik merk dat het niet genoeg is om te band te behouden die we zo zorgvuldig hadden opgebouwd.

Lieve Slaap, je bent vervangen door iets mooiers. Mijn zoon Max. Diep vanbinnen scheld ik wel eens op hem omdat hij tussen jou en mij is ingekomen, maar tegelijkertijd is hij zo allesomvattend dat ik nooit lang boos op hem kan zijn. Ik weet dat je de afstand tussen ons allang opmerkte. Gedurende achttien maanden sneakte ik ’s nachts stiekem het bed uit om bij hem te zijn. Ik heb wel geprobeerd om hem te negeren, maar het lukt me niet. Het gevoel is te sterk. Daarom is het tijd om afscheid te nemen, Slaap. We komen elkaar vast nog wel tegen in de toekomst.

En ik hoop heel erg dat we vrienden kunnen blijven.

Liefs,

Femke

Lees ook: 11 Wanhoopsmomenten als je kind niet wil slapen.