Als je dít ontbijt hebt geproefd, wil je nooit meer wat anders! En het is nog super gezond ook!

25.02.2016 04:50
havermoutontbijt

Dit ontbijt is om te smullen! En het maakt de eeuwige strijd om wat gezonds bij je kind naar binnen te krijgen nét even wat makkelijker. Geloof ons maar, je kind staat vanaf nu gewoon elke ochtend te juichen in de keuken.

Mooi meegenomen; dit ontbijtje maak je s’avonds al klaar, dus met een beetje mazzel kan je óf 10 minuten langer blijven liggen morgenochtend, óf genieten van drie bakken koffie in plaats van één lauwe bak slootwater.

Wat heb je nodig: 
15 gram kokosrasp
300 ml havermelk of amandelmelk (50/50 is ook lekker!)
100 gram havermout
1 appel (de fuji appel is héél lekker)
1 banaan
flinke eetlepel kaneel
eetlepel gebroken lijnzaad

Aan de slag:
1. Pak een ruime kom en prak hierin de banaan fijn, tot het een soort van babyprutje wordt.
2. Voeg dan de melk, kaneel, kokosrasp, lijnzaad en havermout toe.
3. Rasp de appel fijn en roer het door de rest heen.
4. Dek de kom nu af met folie en zet in de koelkast. Morgenochtend roer je nog een keer door, en eventueel kun je nog wat extra melk toevoegen. Omdat de havermout het vocht heeft opgenomen is het nu namelijk een stuk dikker. Als je dit juist lekkerder vind, is dat natuurlijk ook prima.

Deze ‘overnight oats’ zoals het in de volksmond genoemd wordt, is genoeg voor 2 volwassenen. Pas het recept dus wat aan als je er met het hele gezin van wilt eten.

Tip: je kunt met dit ontbijt eindeloos variëren! Voeg bijvoorbeeld eens rozijnen toe in plaats van kokosrasp. Of vervang de appel door wat blauwe bessen. In “de” tijd van de maand kun je ook gezond cheaten door een een lepel rauwe cacao door te roeren. Echt alles is mogelijk!