Wat heb je nodig?
- 270 g boekweitmeel
- 450 ml halfvolle melk
- 3 middelgrote eieren
- blokje (room)boter
- 1 snufje zout
- 50 ml vers groentesap spinazie en komkommer
- 50 ml bietensap
- 50 ml wortelsap
- 6 el kokosolie
- 4 el ahornsiroop
- 250 g gemengde rode vruchten (aardbei, bramen, framboos)
Wat doe je?
- Meng het boekweitmeel met de melk, eieren, de olijfolie en het zout en verdeel het beslag over 3 kommen. Voeg aan elke kom één soort groentesap toe.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak op laag vuur een pannenkoek. Laat ze niet te bruin worden, anders zie je namelijk de kleuren niet meer. Herhaal tot je in totaal 12 pannenkoeken hebt. Houd ze eventueel warm in de oven (100 °C) of op een bord met een deksel eroverheen.
- Besprenkel de pannenkoeken met honing of ahornsiroop en garneer met de vruchten.
Bron: AH.nl
LEES OOK: Groente eten wordt een feestje met deze regenboogpizza
Sanne (28) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.