Anti-schuldgevoel ontbijtje voor kinderen die niet goed willen eten

15.02.2016 04:50

Zo’n fase dat ze weer eens niks lusten, Barbara heeft ze heel vaak. Deze fase lost ze op door de kinderen een supergezond ontbijt en/of toetje te geven: Yoghurt, muesli en héél veel rood diepvriesfruit dat door de magnetron net jam lijkt. O ja: en honing, om ze zoet te houden. 

Ze hebben weer zo’n fase dat ze niks lusten. Ja, die oudste eet wel lekker, maar de jongste? Drie slierten spaghetti en een gehaktbal. Groenten lijkt wel een no go bij hem, tenzij ik erwtensoep maak, dan likt hij het zo van de stukjes worst af, maar daar heeft niemand doordeweeks tijd voor, toch?

Lees ook: Stimuleer jij je kinderen hun bord altijd helemaal leeg te eten? Lees dan dit even!

Ik heb er weer iets op gevonden: het ontbijt. Bij de Lidl heb ik twee grote zakken diepvries frambozen gehaald en een pak muesli, van die strenge zonder suiker die je zelf niet echt lekker maar wel gezond zou noemen. Een emmer Griekse yoghurt en een pot honing. In plaats van een boterham met pindakaas, dat weer bijna alleen maar uit koolhydraten bestaat, krijgen ze dat nu. Ik gebruik m ook als toetje, maar dan zonder muesli en met banaan, of wat er dan ook aan vers fruit in huis is. DE enige concessie die ik doe zijn die theelepels honing, want anders vinden ze het ‘zuur’. Weg is mijn schuldgevoel over het avondeten. Als ze niet willen, willen ze niet. In de lente komt het vast wel weer goed.

Zo maak je het:
Je neemt per kind een flinke hand diepvriesfruit (al het rode fruit is goed) en doet het 2 minuten in de magnetron, Dan is het helemaal zacht en vloeibaar, een soort jam. Dan een paar scheppen yoghurt erop, gevolgd door een handje muesli. Goed roeren en dan de honing aan tafel erop doen, anders blijven ze maar vragen of er echt honing in zit want het is nog steeds een beetje ‘zuur’. Voeg er zo veel vers fruit aan toe als je wilt. Ben er zelf ook maar aan begonnen. Mmmmmmmm!