10 Redenen om met je kind te collecteren voor de Dierenbescherming

05.07.2016 14:14

Kinderen houden van dieren. Welke ouder wordt er niet op een dag mee geconfronteerd, de vraag om een huisdier? En of je dat nou wilt of niet, dierenliefde stimuleren is nooit verkeerd. Daar hoef je geen hond of kat voor in huis te nemen. Wil je je kind leren respect te hebben voor dieren en ervoor te zorgen? Ga dan bijvoorbeeld eens samen collecteren voor de Dierenbescherming! Dat is leuk en leerzaam. Omdat:

Lees ook: Wil jij een gelukkig kind? Neem een hond!

  1. Je er maatschappelijk bewustzijn mee kweekt. Door geld op te halen voor dieren leer je je kinderen dat het leven niet alleen om henzelf draait, maar dat het ook goed is om soms wat voor anderen te doen.
  2. Het leuk is om samen met je kind een activiteit te ondernemen. Een dagje samen op pad gaan is gezellig en een leuke afwisseling van je dagelijkse bezigheden.
  3. Je kind het kan gebruiken voor school. Hij/zij kan bijvoorbeeld een spreekbeurt houden over zijn/haar lievelingsdier en/of over de Dierenbescherming en wat die allemaal doet.
  4. Je er een groepsactiviteit van kunt maken voor je kind en zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes. Dan zijn ze lekker buiten en ze doen ook nog eens iets goeds. Zo heb je weer een woensdagmiddag gevuld.
  5. Kinderen en dieren veel gemeen hebben. Ze zijn allebei kwetsbaar en kunnen moeilijk voor zichzelf opkomen. Het is mooi als kinderen dan toch het gevoel hebben dat ze kunnen helpen.
  6. Je samen aan een goed doel werkt. Misschien haal je samen met je kind geen enorme bedragen op. Maar hoe meer ouders en kinderen er meedoen, hoe meer verschil je kunt maken.
  7. Kinderen er een trots gevoel van krijgen. Omdat ze echt hebben geholpen en ze iets hebben kunnen bijdragen.
  8. Je de buurt beter leert kennen. Steeds meer mensen weten niet meer wie hun buren zijn. Door samen te collecteren leer je opeens de mensen in je wijk kennen.
  9. Je je kind kunt leren over allerlei vreemde landen en de interessante dieren die daar leven, en natuurlijk de dieren in Nederland.
  10. Heel veel dieren wel een beetje extra bescherming kunnen gebruiken en het belangrijk is dat kinderen daar al op jonge leeftijd van doordrongen zijn. Zodat we van de wereld een betere plek kunnen maken.

Zet jij je ook in voor de dieren? Meld je aan als collectant voor de Dierenbescherming!

 

Lees ook: Waarom je kind een huisdier verdient (in 10 hartverwarmende foto’s).