Deze 20 killer babynamen zijn geïnspireerd op slechteriken

29.05.2023 09:23

Moeite met het bedenken van een originele of krachtige babynaam? We got you. Overal is namelijk wel inspiratie uit te halen. Je moet het soms alleen uit je tenen trekken. Bij het kijken van de serie You kwamen we op het idee om namen te bedenken op basis van slechte figuren. En dan hebben we het niet over Gargamel uit de smurfen. Maar de echte slechteriken. Dus aan de kant Noa en Emma, hier zijn 10 killer babynamen geïnspireerd op schurken uit de geschiedenis, films of series.

Jongensnamen

 1. Joe – Niemand zou zoals Joe uit de Netflix-hit You moeten zijn, maar dat betekent niet dat je je kind geen Joe kunt noemen. Een korte, sterke en stoere naam die internationaal prima uit te spreken is.
 2. Clyde – Ergens een heel romantische naam (ahum), maar tegelijkertijd bracht Clyde – van dat bekende killer liefdesduo – verderf waar hij ook kwam. Maar niemand maakt een Clyde wat, dus een stoere naam voor opi het schoolplein.
 3. Freddy – Frederick Charles Krueger of in het kort ‘Freddy’ uit de film Nightmare on Elm Street. Hoe erg je baby ook een nachtmerrie kan zijn, deze naam is stiekem heel lief en stoer tegelijk. Ook een speelse naam voor een meisje.
 4. Silas – Ken je ‘m nog? De hitman uit Dan Browns’ DaVinci Code. Beetje gestoord, maar bekt wel lekker. Daarom zijn we fan. En als je kind ooit manager wordt zal de naam Silas vast ontzag kweken.
 5. Jack – The Ripper, weet je wel. Het enige wat je baby zal rippen zijn misschien je onderstel en je arme tepels, maar de naam is en blijft erg krachtig. Gelukkig zijn er ook genoeg mierzoete Jacks (lees: The Titanic), dus die ripper ben je zo vergeten.
 6. Loki – de slechte broer van Thor.
 7. Vito – uit The Godfather.
 8. Michael – Meyers.
 9. Ludo – uit GTST.
 10. Iago – die irritante vogel uit Aladdin.

Meisjesnamen

 1. Love – Het gestoorde liefje van Joe. Beetje zoet, maar levensgevaarlijk. Goede eigenschappen voor een meisje.
 2. Quin – De achternaam van Love hierboven. Een erg stoere en toch lieve naam voor je dochter. Met een Quin valt niet te sollen.
 3. Bonnie – Deze naam betekent ‘vrolijk’ en ‘mooi’, maar echt vrolijk was deze dame uit de geschiedenis natuurlijk niet. De liefde van Clyde en straks ook die van jou?
 4. Louise – Van de film Thelma & Louise. Een dochter met deze naam lapt de regels aan haar laars, maar ach. Wel een mooie naam voor een dame.
 5. Bella(trix) – Voor de Harry Potter-fans is Bella een prachtige optie. Een beetje een heks, maar het betekent ook nog steeds ‘mooi’ in het Italiaans, dus een gouden optie.
 6. Harley – Een echte DC-naam.
 7. Ursula – Woont diep in de zee.
 8. Thelma – van Louise.
 9. Agatha – Juffrouw Bulstronk uit Matilda.
 10. Miranda – Priestly. Uit The Devil Wears Prada.