6 redenen om een Quooker te willen als je kinderen hebt

07.11.2019 06:00

Iedereen kent Quooker wel. Die kraan waarmee je direct kokend water, bruiswater en gewoon water kan tappen. Vala heeft er een, en wil nooit meer anders. “Ik heb in no time een bord pasta en een pot thee op tafel.”

Het leek me nooit echt heel erg nodig, een Quooker. Je kan toch ook gewoon wat water opzetten, dacht ik altijd? Maar toen we een nieuwe keuken kregen, zijn we toch overstag gegaan. En ik kan je vertellen: het is fantastisch. Maar echt, elke moeder zou zo’n ding moeten hebben. En dit is waarom. 

Makkelijk: Als je nooit een Quooker hebt gehad, denk je misschien dat dit wel meevalt. Maar laat me je vertellen: het is ZO handig. Flesjes uitkoken, pasta opzetten, thee zetten, broodtrommels schoonspoelen, eitjes koken. Je went er zo snel aan dat je altijd kokend water voor handen hebt. Geen gehannes meer met pannetjes en waterkokers, heerlijk.

Snel: Het moederschap is eigenlijk een constante race tegen te klok. Vooral in de ochtend- en de avondspits. Sinds we een Quooker hebben gaat dat dus zo veel makkelijker. Snel een pot noodles klaar hebben, niet hoeven wachten tot het water voor de pasta kookt, of alvast de couscous laten wellen terwijl je wat groente in een pan gooit. Echt, het bespaart je zo veel tijd. En afwas. Als je meteen alles wat je gebruikt even heet afspoelt onder je Quooker, heb je nooit meer aangekoekte vaat.

Duurzaam: Wij hebben zelf de Quooker CUBE, waarmee je naast kokend water ook eenvoudig bruisend water en gefilterd water tapt. Handig als je bijvoorbeeld een flesje wil klaarmaken, of als je man verslaafd is aan bruiswater. Geen gesleep meer met flessen bronwater en water met prik. En dus ook minder plastic afval. Ideaal.

Ruimte: Wij wonen niet zo groot, en dat merk je in onze keuken. De werkruimte is, laten we zeggen, beperkt. Vooral nu we kinderen hebben (wie heeft zich niet laten verleiden tot een stomer-blender voor verse gepureerde babyhapjes?), dus het was een heerlijk moment toen de waterkoker van het aanrecht kon. Niet meer nodig, dus hup naar de tweedehandswinkel!

Veilig: Het allerbelangrijkste, want kinderen en kokend water blijft toch altijd spannend. Door het slimme beveiligingssysteem van de kraan kan je kind nooit per ongeluk de kokendwaterkraan aanzetten. Daarnaast zorgt de niet-massieve waterstraal ervoor dat je eerst wordt geraakt door een paar hete druppeltjes, wat ervoor zorgt dat je je hand terugtrekt voordat je je hand onder het kokende water steekt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een waterkoker. Als die omvalt, heb je meteen een liter kokend water over de vloer (of nog vreselijker, je kind)

Zuinig: ik dacht dus dat er de hele dag water stond te ‘koken’, ook als ik niet thuis was, maar het wordt ter plekke ‘gekookt’ en blijkt dus veel zuiniger te zijn dan de boiler die we hadden voor warm water. Dat komt door het waterreservoir onder het aanrecht, wat vacuümgeïsoleerd is. Hierin wordt constant 3 tot 7 liter water op het kookpunt gehouden. Door de ijle lucht kost dit bijna geen energie. Stand-by kost dit je dagelijks zo’n € 0,05 aan energie.

Met de Quooker CUBE haal je naast warm, koud en kokend water, nu ook koel bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. Ideaal voor de drukke moeder!

Dit artikel is geschreven samen met Quooker, maar de inhoud is 100% van ons. Hier lees je alles over ons advertentiebeleid.

Lees ook: Hét geheim van het moederschap: niet moeilijk doen, als het makkelijk kan!