19 Dingen die je herkent als je een kind en een hond hebt

04.08.2021 06:00
19 Dingen die je herkent als je een kind en een hond hebt

Dat ze beste vrienden zijn, je honderden schattige foto’s hebt, maar dat je niet zeker weet of je kind nooit hondenbrokken heeft gegeten: het is een dolle boel als je een kind en een hond hebt.

Lees ook: Wil jij een gelukkig kind? Neem een hond!

1. Dat je hond vroeger je kind was, maar dat de nummer één-positie nu toch echt door iemand anders wordt ingenomen.

2. Dat je je daar in het begin schuldig over voelt.

3. Maar dat je dan bedenkt dat het pas raar zou zijn als je hond op één zou blijven staan en je kind op twee.

4. Dat je je zorgen maakt of het voor je hond wel leuk is dat je een kind hebt gekregen.

5. Dat je vervolgens bedenkt dat het de hond waarschijnlijk allemaal om het even is, omdat hij daar nou eenmaal niet over nadenkt aangezien het een hond is.

6. Dat je soms (lees: vaak) de namen van je kind en je hond door elkaar haalt.

7. Dat dat soms (lees: vaak) niet echt uitmaakt, omdat ze toch allebei niet luisteren.

8. Dat je nooit een goede plek voor de drinkbak kunt verzinnen, omdat je kind er altijd weer in slaagt het ding te vinden en over zichzelf heen te gooien.

9. Dat je hond sinds de komst van je kind misschien een heel klein tikje dikker is geworden, omdat je kind de neiging heeft voedsel grif te delen.

10. Dat je vijfhonderd schattige foto’s hebt waar je hond en kind samen opstaan, ook heel dicht bij elkaar enzo. En dat andere mensen met honden dat ook heel schattige foto’s vinden, terwijl mensen zonder honden een beetje zo kijken van: is dat allemaal wel hygiënisch?

11. Dat diezelfde mensen heel vaak denken dat het heel gevaarlijk is om een hond en een kind bij elkaar in de buurt te laten. Wat natuurlijk ook zo kan zijn, behalve dan dat je zeker weet dat je hond eerder gevaar loopt dan je kind.

12. Dat je je kind minstens driehonderd keer hebt moeten vertellen dat een hond geen paard is en dat je er derhalve ook niet op kunt rijden.

13. Dat het verschil tussen honden- en kinderspeelgoed soms uitsluitend bij jou bekend lijkt te zijn en niet bij de respectievelijke eigenaren van dat speelgoed.

14. Dat het megahandig is dat je een hond ter entertainment hebt, vooral als je zelf geen zin hebt om met een bal te spelen.

15. Dat je niet met honderd procent zekerheid durft te beweren dat je kind nooit hondenbrokken- of koekjes heeft gegeten.

16. Dat je het geweldig vindt dat je kind opgroeit zonder angst voor honden, maar dat dat soms op straat een beetje onhandig is. Vooral als je kind zonder problemen op een enorme herder afloopt, met als doel die uitgebreid te gaan knuffelen.

17. Dat je kind slim genoeg is om alle personages van Dora, Brandweerman Sam én de Smurfen uit elkaar te houden, maar om een of andere reden maar niet lijkt te kunnen begrijpen dat een hondenmand van de hond en ALLEEN van de hond is.

18. Dat je zodra je kind enigszins iets kan pakken niet meer normaal de hond kan uitlaten, omdat je kind dan uiteraard zelf de riem wenst vast te houden.

19. Dat het zo fantastisch leuk is dat je kind vanaf dag één de trouwste vriend heeft die ie maar kan wensen.

Lees ook: 20x Dit is waarom je kinderen en huisdieren maar beter niet alleen kunt laten.