De 8 interieurstruggles van een kersverse moeder

13.04.2019 00:10
interieur

Ik ben nogal een interieuraddict. Geef me een vintage vaas of messing vogelbeeld en ik wil met je trouwen. Maar echt. Bovendien had ik altijd een superdoordacht interieur. Niets kwam het huis in zonder toestemming van de interieurcommissie. En die bestond maar uit één lid, dat snap je. Met de baby’s kwamen echter ook de interieurproblemen. 

Lees ook: Achterlijke ouders: we stellen ze aan je voor!

Interieurstruggle 1: de box. Ik bedoel, ik vind het een heftig object. Of ben ik nou gek? Hij verstoort echt je hele interieur en vreet ruimte waar je bij staat. In ieder geval hebben wij na lang nadenken gekozen voor een ronde, houten box. Die gaat nog best soepel op in je interieur. Maar lelijk blijft-ie.

Interieurstruggle 2: baby’s fles en al die honderd verschillende spenen. Op ons aanrecht staat  altijd wel een fles of drie te drogen op een theedoekje. Met dan weer die honderd spenen er naast. Ik weet dat flesjes en spenen heel schattig zijn en alles, maar ik vind het toch een jammerlijk gezicht naast al mijn leuke vintage vazen, toffe kommetjes en kristallen karaffen.

Interieurstruggle 3: Duplo. Het ligt misschien aan mij, maar ik vind Duplo-steentjes niet zulke hele mooie accessoires. Ze hebben bovendien de neiging zich op te houden op stomme, lelijke of uiterst onhandige plekken. Bijvoorbeeld net op een stukje vloer waar ik graag mijn poezelige blote voet neerzet.

Interieurstruggle 4: De houten garage. Onze huis is niet zo heel groot, dus we kunnen niet veel speelgoed kwijt op de kinderkamers. Waardoor de houten parkeergarage van zoon S. al weken, wat zeg ik: maanden in de woonkamer staat. Pal voor mijn schitterende notenhouten jaren zestig dressoir. De garage is bovendien een soort opslagplek voor ander ‘los’ speelgoed.

Interieurstruggle 5: Loopauto. Ik heb ‘m eigenhandig voor zoon S. gekocht, en hij is er gigantisch fan van, maar het punt is: de BMW heeft de neiging nogal vervelende en ontsierende opstoppingen te veroorzaken. Dan staat-‘ie bijvoorbeeld precies op de plek waar ik mijn bed in moet stappen. Of vlak voor de wc. Of in de badkamer achter de badkamerdeur.

Interieurstruggle 6: Luieremmers. Heb je dus uren, zo niet dagen, zo niet weken gestudeerd op een beeldig babykamertje, bedenk je je opeens dat er nog een luieremmer moet komen te staan. Gelukkig heb ik ze in beide kinderkamers na lang emmeren verdekt op weten te stellen, maar toch. Ze zijn er wel hè. En je moet er iedere dag je handje in steken.

Interieurstruggle 7: Badspeeltjes. Ik heb dus een heel mooi bad op gouden vogelpootjes. Met een prachtige ouderwetse kraan. Maar wat ligt er sinds anderhalf jaar te shinen IN dat bad? Nou, ik zeg je één ding: ik ben het niet.

Interieurstruggle 8: De helgroene anti-slipmat in de vorm van een kikker. Nou. Ik mag dan nogmaals een heel mooi bad op gouden vogelpootjes hebben, met prachtige ouderwetse kraan, maar wie ligt er sinds anderhalf jaar samen met twintig bont gekleurde badspeeltjes te shinen IN dat bad? Nou, ik zeg je één ding: ik ben het niet.

Het is een helgroene anti-slip kikker.

Ook een duit in de zak doen? Haast je naar Facebook!

Bekijk ook onze video de wanhopige zoekgeschiedenis van een kersverse moeder:

Lees ook: 23 dingen die wél geweldig zijn aan de kraamtijd