Dit zijn de grote uitdagingen van 3 kinderen onder de 3

23.10.2022 06:00
Dit zijn de grote uitdagingen van 3 kinderen onder de 3

Met drie kinderen onder de drie kom je structureel minstens één arm en een paar ogen tekort. Maar er zijn meer praktische onhandigheden, weet peuter-en-babytweelingmoeder Brenda intussen…

1. Wel eens geprobeerd om twee maxi cosi’s en een autostoeltje op de achterbank te krijgen? Of twee autostoeltjes en een maxi cosi? Tenzij je een limousine koopt, is dat een kansloze missie. Met als gevolg dat mama, zittend op een halve bil, achterin tussen twee units ingeklemd zit. Die gordel krijg je amper om, maar zelfs bij een frontale aanrijding kom je zo nog niet in beweging. Voorlopig maar even geen vakantie naar Zuid-Frankrijk.

2. Een vakantiehuisje boeken in eigen land dan maar (op maximaal een half uur rijden van je huis, zie punt 1). Zeg de budgethuisjes maar gedag en zoek je suf, want de keuze met drie onder drie is niet zo reuze. Maar, als je dan iets vindt, krijg je wel een lekkere bevestiging van wat jij en partner al tijden denken over jullie gezinssamenstelling:

 

3. De kans is groot dat je om 7.30 uur al drie poepluiers van drie verschillende kinderen hebt verschoond. De rest van de dag geurt je woonkamer nog na, maar: dít heb je tenminste gehad voor vandaag. Hoop je.

4. Voordat je buiten staat om ze uit te laten in de speeltuin om de hoek, ben je letterlijk drie kwartier en heel wat liters zweet verder. Vooral in de winter, als je naast schoenen en jassen ook nog mutsen, handschoenen en sjaals moet omhangen. Die ze trouwens niet aan willen. Of steevast weer uittrekken.

5. Drie ukken in een auto laten passen is een hele opgave, maar ook fietsen is een ding. Je komt al snel uit bij een onbetaalbare bakfiets, want: hij moet elektrisch zijn (anders kom je de oprit niet eens af) én hij moet groot zijn. Er moet namelijk ook nog minimaal één buggy en liefst nog een loopfiets bij in, zodat je eenmaal op bestemming ook weer vooruit komt met je gespuis. Die derde prop je dan maar in een draagzak.

6. Er is altijd een kind ziek/zwak/misselijk, en daarna de volgende en die steekt ook de laatste aan. De eerste is dan net weer fit maar krijgt het gemuteerde virus van nummer drie, en zo zit je continu tussen de groene snottebellen, hoestrochels, braaksels en vloeibare poep. Wat je zelf overigens ook hebt, de Hele Tijd en vaak in een exclusieve mix.

7. Je hebt immers geen weerstand omdat er met drie onder drie ook altijd wel iemand voor een doorwaakte nacht zorgt. En als die net stil is, zul je zien…

8. Lekker even zwemmen met de kids is een onderneming die je gewoon niet moet aandurven. Heeft geen uitleg nodig.

9. Je luiertas is zo kolossaal en zwaar, dat je hem op Schiphol zou moeten inchecken bij de ruimbagage. Het bijhouden van de voorraad luiers in de juiste maten, reserverompers en -onderbroeken gaat nog wel eens mis (geen tijd!), met als gevolg dat je peuter buitenshuis regelmatig een babyluier draagt. Plakstrips op zijn blote buik en als een speer naar huis.

Lees ook: 10 dingen die het allerbest zijn aan drie kinderen hebben