‘Knakworstjes gevaarlijker dan asbest’. Wat kan je je kind nou wel nog geven?!

26.10.2015 15:24

Knakworstjes zijn zeer geliefd, vooral bij kinderen. En ach, als ze maar eten. Dat is het belangrijkste toch? Denk er toch nog maar twee keer over na voor je weer op school aankomt met een schaal worstenbroodjes of worstoctopussen als traktatie. Vanochtend bereikte ons namelijk het bericht dat knakworstjes nog gevaarlijker zijn dan asbest. WAT?!

De Wereldgezondheidsorganitatie (WHO) van de Verenigde Naties kwam maandagochtend met de officiele waarschuwing dat knakworstjes en ander bewerkt vlees zeer ongezond zijn en kankerverwekkende stoffen bevatten. Bewerkt vlees, zoals (knak)worstjes, hamsoorten en ingeblikt vlees, staat in Groep 1 – de gevaarlijkste categorie. In deze zelfde categorie zijn ook asbest, arseen en het radioactieve plutonium-239 te vinden. Volgens het onderzoek van de WHO is er voldoende bewijs dat het eten van bewerkt vlees darmkanker veroorzaakt.

Oeps…Oké, we wisten heus wel dat knakworsten niet op de superfood-lijst te vinden waren (zo jammer), maar dit nieuws hadden we niet verwacht. Femke’s lijstje met laatste reddingsmiddelen wordt in ieder geval steeds korter, vorige maand schreven we al dat smeerworst ook niet meer mag en nu verdwijnen worstjes ook nog van het menu. Wat blijft er nog over?? Blijven jullie je kinderen nog knakworstjes geven na dit nieuws? Of verwachten we volgende maand weer een bericht dat het toch allemaal wel meevalt?

Lees ook: Waarom je je kind net zo goed Fruitella als rozijntjes kunt geven