Doen! Naar dit superschattige pretparkje in ’t Gooi (ken je het al?)

01.06.2017 04:55
pretpark gooi

Barbara is groot fan van Oud Valkeveen, een pretparkje in ’t Gooi waar je Tooske & Bastiaan met hun kinderen zomaar kunt tegenkomen. Jammer dat de kinderen van Linda de Mol al groot zijn, want die woont er ook om de hoek.

Midden in ’t Gooi, daar waar de bomen het hoogst zijn, de villa’s het duurst en de bewoners het meest BN – precies daar ligt een juweel van een pretparkje verstopt.
Ze hebben er alles: een achtbaantje, een klimvulkaan, een treintje, een speeltuintje, autootjes die rondjes rijden over een rails, bootjes, bijtjes die op en neer gaan, een boot die heen en weer slingert, een pirateneiland dat de hele dag ballen uit kanonnen spuwt. Er is zelfs een meertje, met een strandje met bedjes.

r0-b5-300-225-76b-oud-valkeveen-toren r0-5f-300-225-c04-oud-valkeveen-trein oud-valkeveen-plattegrond oud-valkeveen-overzicht-park oud-valkeveen-bijtjes oud valkeveen

Neem eten mee!
Het is er super overzichtelijk: je neemt een picknicktafel en laat de kinderen los. Ze vinden je daar altijd weer terug. Je kunt er echt een hele dag rondhangen.
Het eten is er niet te vreten – patat en saucijzenbroodjes – maar daar staat tegenover dat je gewoon je eigen picknickmand mee mag nemen én dat de koffie er dus wel lekker is.
Haal die van mand van zolder, stof ‘m af, gooi er de inhoud van je koelkast in en ga lekker een hele dag hangen. Als het regent kun je naar de binnenspeeltuin, niet heel inspirerend maar wel droog.

Meest kindvriendelijke restaurant van Nederland
Bij de uitgang is ook een pannenkoekenhuis. Maar ik zou lekker naar het centrum van Laren rijden en daar ergens gaan eten. L’Elefante Bianco bijvoorbeeld, het meest kindvriendelijke restaurant van Nederland.
Misschien zit Tooske dáár wel!

Plus
• Heel leuke attracties voor de kleintjes en de wat grotere kinderen.
• Supermooie omgeving.
• Je mag je eigen eten meenemen.
• Redelijke entreeprijs: 9,50 vanaf 2 jaar.

Min
• Volstrekt onbereikbaar met het openbaar vervoer.
• Ongeïnspireerde catering.
Oud Valkeveen
Oud Huizerweg 2,
1411 GZ Naarden, klik hier voor de route.