Nieuwe trend: een powernaam voor je baby (Thor, Jupiter, Zeus)

12.01.2017 18:30
Nieuwe trend: een powernaam voor je baby (Thor, Jupiter, Zeus)

Renske is in de ban van babynamen (dat weten de aanhangers al lang) en spot een nieuwe trend. Houd je vast: in 2017 vernoemen we onze kinderen het allerliefst naar Griekse goden en superbelangrijke planeten. 

Je weet hoe dat gaat met trends. Ze beginnen in Amerika of Engeland, daarna krijgen ze in ons land voet aan grond. Zo ging het met de hype rondom de hashtag fitgirls, en zo zal het gaan met babynamen. Maar dat is mijn bescheiden mening. Anyways, een biggie trend in Amerika zijn dus powernamen: een naam die liefst zo goddelijk, groots en Grieks mogelijk is. In barre tijden als deze het je toch ergens kracht vandaan halen in het leven, lijkt de gedachte. Hier komen er een paar – houd je vast. En wie weet zit er wat voor je tussen?

Lees ook: Een jongensnaam voor een meisje. Waarom ook niet? Check deze 14 namen!

  1. Thor ik heb het effekes opgezocht en de betekenis van deze naam is donder. Dat zeg ik: aangezien sommige kinderen tegenwoordig daadwerkelijk Donder heten, moet Thor al helemaal kunnen. Of ben ik nou gek? Zeg maar van niet. Anders mag je je spulletjes pakken en vertrekken.
  2. Jupiter vind ik persooooonlijk als naam iets lastiger worden. Gewoon omdat het toch echt wel heel duidelijk DE NAAM VAN EEN PLANEET IS. Then again, wie ben ik? En misschien is het wel net als met de legging: hoe langer je erover nadenkt en hoe langer je er mee bezig bent, hoe groter de kans dat je uiteindelijk overstag gaat. Het zou toch kunnen mensen?
  3. Orion – ofwel, De Jager – is niet eens een planeet, maar gewoon een heel sterrenbeeld. Welja! Maar het is ook gewoon een Griekse jongensnaam die ‘zoon van vuur’ betekent. Mmm. Ik durf het bijna niet te zeggen, but I like it.
  4. Persephone is in de Griekse mythologie de godin van het dodenrijk. Klinkt vreselijk, maar ik heb het even nagezocht en het klinkt erger dan het was. Persephone was namelijk ontvoerd uit het land der levenden, en wilde helemaal geen godin van het dodenrijk zijn. Hoe dan ook, het schijnt op dit moment toch echt een upcoming meisjesnaam te zijn. Tja. Ik moet het even op me in laten werken denk ik. Wat jullie?
  5. Pandora is niet alleen een juwelenmerk waar ik best wat dingen van wil hebben, je komt de naam ook tegen in het Griekse verhaaltje ‘Pandora’s box’. En.. as we speak is het dus ook een hele hete meisjesnaam. Mmmmmmmmmm. Ik vind het op zich wel een goede naam voor een babypanda? Maar verder zeg ik: doe mij maar gewoon een ring.
  6. Zeus. Tuurljk. Ik kan me voorstellen dat het gaaf is om Zeus te heten als je een Griekse god bent. Maar anders is het misschien een beetje raar om jezelf te moeten voorstellen als Zeus? Maar wie ben ik? Oh dat had ik al gezegd. Hoe dan ook, ieder z’n ding. Leven en laten leven. Van mij zal je niks horen! Ik stap even uit de discussie!
  7. Atlas is een van mijn lievelingsnamen. Ik lieg niet. Even serieus, toen ik zwanger was van mijn tweede zoon heb ik een tijdje ernstig over deze naam nagedacht. Gewoon, omdat ik ‘m zo extreem cool en avontuurlijk vond. Maarja, toen vond mijn vriend het toch teveel op Atlas lijken. Je weet wel, zo’n tekening van allemaal landen.
  8. Ares is de zoon van Zeus en Hera, ook wel: de Griekse oorlogsgod. Ik vind ‘m best heel mooi. En het is ook een raket van Nasa en een motorfietsmerk, dus je moet je niet blind staren op dat oorlogsding denk ik.
  9. Freya is ook wel de Noorse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Verder moet ik directement denken aan een model dat Freja Beha Erichsen heet. Die dus reteknap is, anders was ze geen model. Dûh.  Toegegeven, het scheelt maar één letter, want je schrijft niet Freya maar Freja, maar we gaan elkaar vandaag niet pakken op een lettertje!

Goed, wie weet zat er echt wat voor je tussen? Ik kijk tegenwoordig nergens meer van op.

Dan wilde ik jullie ook nog even wijzen op twee andere bijzondere namentrends, die misschien ook wel even wennen zijn, maar mijns inziens echt wel tof: namelijk die van de stoere dierennamen voor meisjes (Vos, Wolf, Tijger, dat werk) en namen die begínnen met een O. Waar we in het verleden helemaal stuk gingen op Milo en Juno – vind ik dus fantastische namen – gaan we nu los op Olivia (is al mega populair), Olive, Oona, Orson en Oz. Met name Oona en Oz zijn natuurlijk fabelhaft. Maar nogmaals, wie ben ik?

Lees ook: Check deze 12 koosnaampjes. Wat zijn ze beeldig. En raar!