Portie Peuterpraat #1: Vliegende eierkoeken

20.07.2023 13:35

Adindah is een working mom: projectmanager en thuis goed chaotisch. Als hobby heeft ze alle ballen hooghouden. Zo nu en dan schrijft ze over haar leven met de draak, prinses en heks in één: Loua (3). Met een babybroertje op komst staat er weer een hoop te gebeuren. Lees erover in Portie Peuterpraat.

07:15 uur.
Is het een UFO? Nee.
Is het een vogel? Nee.
Is het een… eierkoek?

PLOF.

Op een meter na mis ik mijn dochter met een pak eierkoeken. Mijn vriend staat in de keuken en kijkt me met grote ogen aan. Ik loop naar boven, tel tot tien en geef mezelf een schouderklopje dat ik niet heb geschreeuwd of heb staan schelden. Vroeger had ik een deur ingetrapt, maar nu heb ik slechts een pak eierkoeken gegooid. En ik heb haar niet geraakt. Chapeau.

Vroeger had ik een deur ingetrapt, maar nu heb ik slechts een pak eierkoeken gegooid

Boos spiegelbeeld

Goed gedaan? Zeker niet. Dit kan niet en ik voel me mega schuldig. Ook al is het al “driftbui dinsdag” sinds 05.30 uur. Mijn 3-jarige spiegelbeeld is al uren boos. Ze wilde de deur dicht, maar ook dat-ie open bleef. Geen schoenen aan. Trouwens ook geen sokken. Maar wel haar lieveheersbeestjespak. Gillen omdat ik de verkeerde tandenborstel had gepakt. Nog bozer, omdat ik niet wist waar haar roze blokje van de Duplo was. En ze wilde ook eierkoeken, en wel NU.

Vroege lunch

Ik kijk naar buiten. De zon schijnt en ik gniffel. Does it matter in 5 years of ze nu, voordat ze naar de crèche gaat, een eierkoek eet? Natuurlijk niet. Bovendien is het voor deze vroege vogels (lees: peuters) rond 07.00 al weer bijna lunchtijd. 

Sorry

Ik voel m’n woede zakken en loop naar beneden. Daar speelt ze met haar Duplo, ze heeft het roze blokje in haar handen. Ik loop naar haar toe en ze strekt haar armen naar me uit. Een beetje schuldig zeg ik sorry en dat ik van haar hou. 

Ze kijkt me aan met een inmiddels vrolijk gezicht en zegt: ‘Maar mama, ik vind jou de allerliefste van de wereld.’ Mijn hart maakt een sprongetje én gooit zichzelf door mijn borstkas van geluk. Dit is het betere smijtwerk.