Portie Peuterpraat #2: ‘Dit doe je met monsters onder het bed’

24.07.2023 09:34
Peuterpraat monsters onder het bed

Adindah is een working mom: projectmanager en thuis goed chaotisch. Als hobby heeft ze alle ballen hooghouden. Zo nu en dan schrijft ze over haar leven met de draak, prinses en heks in één: Loua (3). Met een babybroertje op komst staat er weer een hoop te gebeuren.

‘Maaaaamaaaaaaaa!’ Uit de verte klinkt het woord dat je niet voor het kraaien van de haan wilt horen. Het is al een jaar geleden dat ik voor het laatst een wekker heb gezet. Ik hoor het weer, harder nu. Dit alarm gaat door merg en been. En door mijn op maat gemaakte oordoppen. Ik weet zeker dat mijn vriend nog doet alsof hij slaapt. Met een grom stap ik uit bed en kijk ik hoe laat het is. Weer 05.15 uur. Ik bid tot welke god het maar wil horen dat deze fase snel voorbij gaat. 

Dansende monsters

Bij haar bed zie ik dat Loua haar beer stevig vasthoudt. ‘Mama, er zitten monsters onder mijn bed. Ze willen met mij dansen maar ik vind ze eng.’ Ik til haar op en loop naar de slaapkamer, waar ik haar expres wat meer tegen mijn vriend aan leg. Hij doet de verstrooide ik-heb-heus-niks-gehoord-houding en draait zich om. Als drie knuffelbeertjes liggen we tegen elkaar aan en ik wens dat ze nog in slaap valt en rustig wordt van mijn ademhaling.

Helaas. Kleine vingertjes dansen over mijn neus, haar wiebelvoetjes bewegen tegen mijn zwangere buik. Van binnen begint haar kleine broertje ook te trappelen. Nu al een druk duo. We zijn wakker. 

Life hack voor mama

Op mijn werk krijg ik een mom lifehack geadviseerd: gebruik ‘monsterspray’ voor onder het bed voordat ze gaat slapen, zodat de monsters weg gaan. Dit klinkt als een grappig ritueel om samen te proberen. Wie weet worden haar angsten minder en is er onder haar bed geen plek meer voor rare beesten.

‘Mamaaaaa…!’

‘Maaaaamaaaaa!’

04.20 uur vandaag. Naast mij is er nog geen beweging te bespeuren.

Slaperig pak ik de monsterspray van het nachtkastje en spray het uitvoerig over de rug van mijn vriend. Zo. Jouw beurt.