Deze shit herkennen alle moeders met een kind dat rond de kerst jarig is

24.12.2019 00:10

Op 24 december, vandaag precies acht jaar geleden, beviel Barbara van haar jongste zoon. En nu zit ze met de gebakken peren, want ga maar eens een verjaardag van een kind regelen tussen alle kerstonbijtjes en musicals en etentjes van de feestdagen door. Holy shit!

Lees ook: Waarom kinderverjaardagen de hel zijn

 1. Dat familieleden al begin november aan de bel hangen wanneer we verjaardag vieren omdat ze nog een gaatje vrij willen maken in hun toch al propvolle agenda en dat je er zelf nog niet eens uit bent want jouw agenda is ook namelijk ook propvol.
 2. Dat de juf ook al in november een datum wil afspreken om te trakteren en dat het onmogelijk lijkt om een dag te vinden zonder kerstmusical kerstontbijt, vrijde dag of andere jarigen.
 3. Dat je andere ouders niet te veel wil belasten met nóg meer drukte en dus al twee maanden tevoren aan het mailen bent over een datum en dat die ouders nou juist weer raar opkijken want ‘je bent er zo vroeg bij’. Duh.
 4. Dat je kind eindeloos blijft opnoemen welke feestdagen nog aan de beurt zijn voor ze jarig is en daar een beetje van in de war raakt, wie nou eerder jarig is: zij of jezus
 5. Dat je je kind ooit in een dolle bui hebt wijsgemaakt dat alle kerstversiering voor hem is en dat die dat nu eindeloos blijft herhalen en vragen en dat je niet meer meer terug kunt, maar dat je het ook een beetje irritant vindt opeens, dat je kind dat nu denkt.
 6. Dat je geen idee hebt wat je hem nog moet geven, omdat hij begin december al zoveel heeft gekregen, ook al had je toen een lijst gemaakt voor sint PLUS de verjaardag – maar nu de verjaardag daar is, vind je alles te groot en te duur en je alleen nog maar rotzooi wilt weggooien in plaats van er nog meer van je huis in slepen, maar we zetten door!
 7. Dat je tegen jezelf zegt: doe net of het september is, wat zou je dan kopen? Nou, en doe dat dan ook.
 8. Je voor de traktatie iets gezonds wil kiezen, omdat ze in december al zoveel meuk binnen krijgen, maar dat de vijfjarige dan roept: IEDEREEN DEELT SNOEP UIT WAAROM IK NIET? En dat-ie daar ook wel weer een punt heeft, dus wordt het toch iets met chocola en een excuusdruifje erop.
 9. Dat je door de HEMA loopt met twee mandjes in twee verschillende kleuren en dat het ene mandje voor de kerstmeuk is en het andere mandje voor de verjaardagsmeuk maar dat je toch hardop aan het mompelen bent: verjaardag / kerst / verjaardag / kerst en je als een verwarde vrouw midden in het gangpad je aankopen aan het checken bent en je werkelijk al je concentratie nodig hebt om het pand te verlaten met het gevoel dat je alles hebt.
 10. Dat je toch een keer terug moet. Altijd.
 11. En dat je je voorneemt om het volgend jaar het in twee bezoeken aan de HEMA op te splitsen want dit kunnen je hersenhelften niet aan en hoezo heb je twee hersenhelften gekregen als ze dit niet eens kunnen scheiden?
 12. Dat een maand wachten echt veel handiger is, maar dat je het kind toch een echte verjaardag wil laten hebben en je dus weer zwicht voor de dag voor kerst om het te vieren.
 13. Waar je dan weer spijt van krijgt, maar de uitnodigingen zijn de deur uit dus het is te laat.
Veel strekte allemaal! Ik denk aan jullie.