Verrassend: Baby’s leren evenveel van televisie als prentenboek

14.03.2015 13:00

Uit nieuw onderzoek blijkt dat kinderen onder de twee jaar net zo veel gebaren kunnen leren van televisie als uit een prentenboek. Je baby een paar minuten voor de televisie zetten blijkt dus helemaal niet zo slecht te zijn.

In het onderzoek van de Emory University leerden ouders hun 15 maanden oude babies gebaren aan de hand van een prentenboeken of educatieve video’s. Baby’s die de educatieve video’s van ongeveer 20 minuten samen met de ouders hadden gekeken, wisten maar liefst 18 gebaren te onthouden. Ze presteerden hiermee net zo goed als de baby’s die de gebaren via het prentenboek hadden geleerd! Daarnaast wisten de babies die de video zónder ouders keken ook een groot deel van de gebaren te onthouden. De resultaten uit dit onderzoek suggereren dat televisie kijken voor peuters niet zo slecht is als afgelopen jaren werd beweerd.

Ontwikkelingspsycholoog en onderzoekleidster Sjosjana Dayanim vertelt dat ze met de resultaten van het onderzoek niet wil oproepen om babies meer televisie te laten kijken, maar dat onder de juiste omstandigheden het leren van nieuwe dingen ook via educatieve video’s kan, zonder dat dit slecht is voor de baby. Ze raadt ouders aan om een baby maximaal 15 tot 20 minuten per dag televisie te laten kijken.

Wat doe jij? Laat jij je baby televisie kijken en heb je een maximum tijd per dag? Deel je mening hierover op onze Facebook.

Bron: Huffington Post