Wat een rotweer! We gaan lekker naar het theater

15.01.2014 12:14
toverknol

Femke vond de combinatie regenachtige zondag + eenjarig kind + klein appartement een drama. Tot ze kindertheater De Toverknol ontdekte. Heaven on earth! In Haarlem én Amsterdam!

Als de regen tegen de ramen slaat en Max de ton met duplo, de mand met blokken en het kastje met treinen voor de derde keer ondersteboven heeft gekeerd, wil ik alleen maar het huis uit. Hij ook, want niks fijner dan in het zitje op mijn fiets als een koning gereden worden.  Maar goed, als het regent, kan dat dus niet. Ook de kinderboerderij en de speeltuin vallen af. Daarbij wil ik ook wel eens iets anders doen dan de speelhoek van het honderste café op te zoeken, dus  vandaar dat ik me laatst met de tram richting Kerkstraat 174 (te Amsterdam) begaf om naar Kindertheater de Toverknol te gaan.  Een collega wees me op het bestaan van het theater, maar ik dacht: ‘Wat moet een kind van 1 nu in een theater?’
Tsja, hetzelfde als wat hij met Bumba op de iPad doet: ademloos naar kijken.

Geinige accenten
En zo geschiedde. Drie kwartier lang keek Max naar een meisjespinguin die verdwaald was en haar weg terug probeerde te vinden naar de Zuidpool. Ondertussen kwam ze een kerstelfje, een Siberische kat en een Argentijnse cactus tegen die haar een handje hielpen. Door de geinige Twentse en Rotterdamse accenten waren de typetjes ook voor ouders redelijk goed te pruimen.
Er was slechts één momentje dat mijn zoon van schrik begon te huilen, maar dat begreep ik wel, want het is ook bizar dat een kerstelfje en een pinguin beginnen te zingen en te jazzballetten.

Vertederde blikken
De zaal zat (hoe voorspelbaar!) helemaal vol met alleen maar witte kindjes, moeders en een enkele vader (die van alle aanwezige vrouwen heel wat vertederde blikken toegeworpen kreeg… waarom toch?). Verder was de koffie aardig te drinken en vloeide de limonade rijkelijk. Het was Max’eerste kennismaking met speculaas, wat iets minder goed beviel, want hij wierp het koekje tegen het hoofd van de peuter voor hem, maar dat bleek allemaal geen probleem.

Plus
• Zelfs voor de allerkleinsten.
• Mogelijkheid voor (oudere) kinderen om zich te verkleden.
• Koffie, thee, limonade en koekjes staan klaar.

Min
• Ongemakkelijke houten bankjes.
• Een kaartje kost negen euro, zowel voor ouder als kind (best veel voor drie kwartier).
• Als je op de achterste rij zit, zie je met kleine kinderen niet zoveel, dus moet je eigenlijk gaan staan.

 

Toverknol Amsterdam
Kerkstraat 174, klik hier voor de route.
06 23851032

Toverknol Haarlem
Spiegelstraat 8-A, klik hier voor de route.
06 17502151

www.detoverknol.nl