Yes! We hebben iemand gevonden die de boodschappen doet én zegt wat je vanavond gaat eten!!

03.06.2015 09:00

Wat eten we vanavond? Barbara houdt heel erg van koken, maar dat dagelijkse gedoe vindt ze verschrikkelijk. In de avondspits op de fiets alles verzinnen en ook nog eens kopen. De nieuwe service Marley Spoon lost alles in één keer op!

Het is een steeds weer terugkerend thema in mijn leven:

1) hoe krijg ik groente naar binnen bij die kinderen?

2) hoe verklein ik de eindedagstress van om vijf voor zes naar de crèche racen, verzinnen wat we nu  weer gaan eten, dat dan kopen in de supermarkt zonder essentiële ingrediënten te vergeten en dan alles in een half uurtje proberen op tafel te krijgen met een jengelende peuter aan mijn rokken?
En dat een keer of vier á vijf per week.
Zucht.
Het online bestellen van boodschappen werkt niet voor mij, want dan moet ik dus van te voren weten wat ik wil maken en daar ontbreekt het nou net aan. Als ik een grote voorraad in huis haal gooi ik aan het einde van de week dingen weg omdat ik toch maar weer voor afhaaleten heb gekozen. En dat vind ik zonde.

Heel grappig dus dat ik werd benaderd door Marley Spoon, een nieuwe service waar ik nog niet van gehoord had. Je neemt een abonnement, en dan krijg je wekelijks een kartonnen doos, met verse dingen erin, die aan huis wordt bezorgd, maar dan met dit verschil: je klikt de week ervoor een paar recepten aan en daarvan krijg je dan de ingrediënten opgestuurd.
Dat, en niets anders.

Marley Spoon
Dus geen grote stronken bleekselderij waarvan je niet weet wat je ermee moet, nee: 1 teentje knoflook als dat in het gerecht zit, een ui, en precies de juiste hoeveelheid rijst. Die recepten worden bovendien door allemaal verschillende chefkoks gemaakt en zijn super vers en duurzaam. Je mag per week kijken voor hoeveel dagen of personen je wilt bestellen.
Dus ik dacht: ik begin eens met twee recepten. Klik-klik-klik – het was zó besteld en een week later stond er op de afgesproken tijd een koerier voor de deur met een doos eten.

De eerste avond maakte ik Gebakken aubergine met zomeraardappels en pittige olijvensaus. Het is heel fijn thuiskomen: iemand heeft boodschappen voor je gedaan en zegt je wat je moet koken. Na een drukke werkdag hoef je alleen maar het recept in zes stappen te volgen. Dat werkt echt heel anders dan het dagelijkse denkproces op de fiets gevolgd door peuterstress bij een supermarkt, waarbij ik dus echt altijd iets vergeet te kopen, maar dat zal wel persoonlijk zijn.

marley spoon
Het was lekker en snel klaar, maar niet een gerecht voor kinderen, dus maakte ik er worstjes bij. De aardappels en sperzieboontjes aten ze vrolijk mee. En hee, het gerecht zag er even mooi uit als op hun foto’s!

De avond erop waren de kinderen aan de beurt. Ik maakte voor hen Kipgyros met aubergine, courgette en tomatenrijst. Ik geef toe: voor de kinderen heb ik de groene schilletjes van de courgette een beetje verwijderd en de aubergine er een beetje uitgelaten aan hun kant van de ovenschotel, maar het viel heel goed. Gemarineerde stukjes kipfilet, rijst in tomatensaus en wat stukjes courgette. Het vloog erin!

Serieus: voor een paar dagen in de week is dit een fijne manier van koken. Gewoon alsof iemand je bij de hand neemt en zegt: vanavond eten we dit, dat maak je zo en o ja: je hoeft vandaag geen boodschappen te doen want het staat al klaar!

Kinderen even lekker voor de tv, glas wijn erbij en koken maar. Ik ben voor.

Psssst: als je snel bent, krijg je op je eerste bestelling €20 korting met de code METOMARLEY. Deze code is geldig tot 31 juli 2015.

Lekker. Ik kijk nu al uit naar de recepten van volgende week:

Koreaanse rijst met scherpe tofu en krokante topping van pinda’s en sesamTaco’s met groentenvulling en frisse limoensalade:

PicMonkey Collage

Wat ze opsturen…

Koreaanse rijst:                                                       Taco’s:

Marley Spoonmarley spoon

 

marley-spoon-banner_640x290

 

(Dit is een gesponsord bericht, maar de inhoud ervan is 100 procent van mij)