Cadeautje voor de juf: ze wil geen lullig bosje bloemen aan het einde van het schooljaar

28.06.2023 10:57
Cadeautje voor de juf

Aan het einde van dit schooljaar kun je bij de juf of meester van jouw kind(eren) niet meer aankomen met een lullig bosje bloemen. Maar let op: hij of zij verwacht wel echt een origineel cadeautje. Dus doe een beetje je best wil je?

Uit onderzoek van One4all Cadeaukaarten blijkt dat bijna 4 op de 10 juffen en meesters liever geen bloemen ontvangen als blijk van waardering aan het einde van het schooljaar. Wel verwacht 65% dat ze ook dit jaar weer een cadeautje krijgen van hun leerlingen.

Persoonlijk cadeau

Als ouder van schoolgaande kinderen sta je in juli weer op een kruispunt: wel of geen cadeautje voor de juf of meester. En wat koop je dan? Zo’n leuke (lees: vreselijke) bedrukte mok, een bos bloemen (hoe durf je?), Merci chocolade of een t-shirt met een foto van je kind erop. Niets van dat. Juffen en meesters waarderen originele en persoonlijke bedankjes meer dan jouw standaard cadeautje. En natuurlijk willig je dit verzoek graag in, want je bent ook enorm dankbaar dat ze je kind het hele jaar door van kennis – en jou van oppas – voorzien. Maar echt lang erover nadenken wil je ook niet.

Neem daarom de kennis uit het onderzoek ter harte: zowel cadeaukaarten als knutselwerkjes worden met liefde omarmd. Handgemaakte knutselwerkjes nemen de toppositie in met 47%, dus trek alle toeters en bellen maar uit de kast. Daarnaast zijn ze ook erg blij met cadeaukaarten (40,5%), omdat deze de vrijheid geven om zelf een cadeau uit te kiezen. Zelfgebakken lekkernijen (33,5%) en chocolade (37%) worden ook genoemd als gewaardeerde geschenken.

Doorgeefs

Schrik niet: meer dan de helft van de leerkrachten (54,5%) geeft toe dat ze ooit een bedankje van een leerling hebben doorgegeven aan iemand anders. De redenen hiervoor zijn divers: ze hebben het al, ze kunnen het niet gebruiken of het past gewoon niet bij hun smaak en stijl. Wel zo eerlijk om het dan een tweede leven te geven toch?