Van een beetje schermtijd tijdens de vakantie wordt ook mama relaxed. Toch?

22.05.2018 10:10

Het is bijna zover: de zomervakantie staat voor de deur! En we kunnen allemaal niet wachten op al die heerlijke dagen buiten in de zon, op de camping, het strand, of gewoon lekker thuis in de tuin. Heerlijk al die buitenpret, maar even bijkomen op de bank is voor de kinderen soms ook even nodig. Vandaar dat ik zweer bij een half uurtje op de tablet, kan wonderen doen voor een extra relaxte vakantie. 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik er kijk reikhalzend naar uit, naar de zomervakantie. Mijn kinderen zijn namelijk, zoals misschien bijna wel alle kinderen eigenlijk, echt buitenkinderen. Het zijn net jonge honden: die moet je uitlaten. En op vakantie kunnen ze de hele dag naar hartelust buitenspelen. Dit jaar gaan we naar Frankrijk, naar een plek waar we wel vaker komen. En dus weet ik: om 08.00 uur ’s ochtends gooi ik ze naar buiten en ze vermaken zich de hele dag kostelijk. Af en toe een stuk stokbrood d’r in en een lik zonnebrand d’r op en ik heb geen kind aan ze. Dat is het Grote Genieten: kindjes blij, ouders blij en iedereen aan het eind van de dag moe, maar zeer voldaan. Ik kan werkelijk niet wachten.

Maar: dan is er natuurlijk altijd nog die autorit. Die route de soleil die we moeten zien te trotseren voor we aankomen in het land van melk en honing (nou ja, le pays du vin et fromage in dit geval dus). Ik kan nu al gillend wakker worden van visoenen van een bloedhete Périphérique, waar we dan ongetwijfeld monsterlijk in de file komen te staan met drie zwetende, jammerende, ruziënde kinderen op de achterbank. Je zou van minder gek worden. Daarom zorg ik op lange ritten altijd voor de mogelijkheid van entertainment, zoals de tablet. Want een filmpje, of een spelletje, kan je zomaar een paar uur doffe ellende op de snelweg schelen. En zeg nou zelf, wie herinnert zich niet de zomerse, ellenlange tochten richting het zuiden in de auto, met je ouders kibbelend voorin, je vader achter het stuur, je moeder doet een poging tot kaartlezen (“Henk, ik geloof dat we er hier af hadden gemoeten…”) en jij balend als een stekker en zwetend als een otter achterin? Hadden we toen maar onze koptelefoons op kunnen zetten en een filmpje kunnen kijken, ipv naar het geruzie en gestress voorin te moeten luisteren! Ik had er in ieder geval veel voor over gehad.

En eenmaal op de plaats van bestemming zweer ik ook bij af en toe een beetje schermtijd. Aan het eind van de dag bijvoorbeeld, als het kroost helemaal moe gespeeld is en een beetje hangerig wordt. Maar de skottelbraai nog lang niet warm is, of het Mediterraans ritme er voor zorgt dat het eten nou eenmaal niet stipt om 18.00 uur op tafel in het restaurant verschijnt. Dan is er niks heerlijkers voor die kinderen dan even kunnen Netflixen op een tablet, of een flesje Orangina drinken onder het genot van een potje Minecraft. Terwijl wij op het terras genieten van een lekker aperitief in de avondzon. Na zo’n hele dag alleen maar buiten spelen, zwemmen, vriendjes maken, hutten bouwen en noem het allemaal maar op, vind ik een beetje schermtijd helemaal geen probleem. Ook niet op vakantie. Kinderen blij, papa en mama blij. Want zo’n Frans wijntje smaakt toch lekkerder als je niet hoeft te zorgen dat je peuter de bistro op stelten zet.

Jongens, ik tel de dagen af, hoor. Van mij mag het morgen al vakantie zijn. Laten we hopen op flink veel mooi weer de komende weken, bij wijze van voorproefje en om die twee lange schoolmaanden die voor ons liggen net een beetje sneller te laten gaan. En dan stappen wij lachend de auto in, op weg naar het zonnige zuiden. Périphérique, here we come! Wedden dat we er dit jaar superrelaxt overheen gaan?

Ook wat relaxmomentjes inbouwen op vakantie? Schaf een Galaxy Tab S2 9.7 aan voor je op reis gaat! Deze tablet is ideaal voor op vakantie, aangezien hij een Super AMOLED-scherm heeft, waardoor je ook in de felle zon prima beeld hebt. Ideaal dus voor op het terras, of langs het zwembad. Verder zijn de kinderen lyrisch over de speciale Kids Mode vol creatieve filmpjes en (educatieve) spelletjes en mama is blij dat ze ’s avonds gewoon een uurtje kan Netflixen. Technisch verhaaltje, maar door het SD-slot kun je met behulp van een sd-kaartje eenvoudig het opslaggeheugen uitbreiden. Handig als je Netflixseries offline beschikbaar wilt maken, voor het geval je in je mooie Franse huisje opeens geen wifi blijkt te hebben. Tot en met 1 juli 2018 krijg je 50 euro retour bij je aankoop op de Galaxy Tab S2.  Lees hier meer

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Samsung, maar de inhoud ervan is van onszelf. Lees hier alles over ons advertentiebeleid.