10 Voornemens die ik had voor mijn zwangerschapsverlof

26.09.2017 05:00
Zwangere vrouw

En, heb of had jij goede voornemens voor je zwangerschapsverlof? As in; foto’s inplakken, bijslapen, (meer) seks hebben? Franke had een keurige lijstje, maar wat ervan terechtkwam….

Lees ook: Hilarisch: vrouw wilde geen zwangerschapsfotoshoot, dus deed haar man het.

Och och, wat zou ik werk maken van mijn zwangerschapsverlof! De mooiste voornemens en goede ideeën had ik. Tuurlijk, er zou een baby komen, en daar zou ik het vast druk mee hebben, maar ik was nog véél meer van plan. Dit is wat ik allemaal wilde gaan doen:

 1. Meer sporten
  Er zat tegen de tijd dat ik met verlof ging 18 kilo aan. Dus dat verlof, vooral vóór de bevalling, was een goed moment om alvast wat kilootjes te lozen door elke dag te gaan zwemmen.
  Wat ervan terechtkwam:
  Dat zwembad heb ik met mijn dikke buik welgeteld één keer van binnen gezien. Nu, drie jaar later, wacht ik nog steeds op het moment de draad weer op te pakken.
 1. De fotoboeken grondig bijwerken
  Zo sinds 2005, toen ik mijn eerste digitale camera kreeg (nog een echt fototoestel!) had ik geen foto meer in een album geplakt. Dus ik zou, nu we een gezin zouden vormen, fris beginnen en in ieder geval tot de baby alles bijwerken.
  Wat ervan terechtkwam:
  Inmiddels zijn we 2 kinderen verder, is het 2017, en heb ik heel veel foto’s gemaakt, maar niet ingeplakt. De to-do-lijst is opgerekt van 234 on-ingeplakte foto’s naar 13.435 on-ingeplakte foto’s.
 2. Heel veel gezond eten koken en invriezen
  Ik had ergens gelezen dat dat handig was, om alvast maaltijden in te vriezen voor het moment dat je van slaap- en tijdgebrek niet meer zou kunnen koken of je keuken zou kunnen vinden, überhaupt.
  Wat ervan terechtkwam:
  nl heeft dankzij ons gezin zijn omzet met 5% zien stijgen
 1. De babykamer heel hip inrichten
  Met die 1200 pins op mijn Pinterest-bord kon het niet anders dan dat dat een stylish verantwoorde kinderkamer zou worden, een wolkje, een droom, een zucht.
  Wat ervan terechtkwam:
  Ik sleurde onder invloed van de koop-hormonen zoveel mijn hol in, dat ik totaal geen overzicht had wat nou bij elkaar matchte. Gevolg: een gezellige kamer, maar ik maak er maar geen foto’s van voor op Pinterest, want het is een Villa Kakelbont.
 2. Kraambezoek verblijden met zelfgebakken appeltaart
  Want ja, zo’n baby is bijzonder, en na de beschuit met muisjes wilde ik ook nog iets lékkers presenteren.
  Wat ervan terechtkwam:
  Die appeltaart lukte me nog net (bij mijn tweede baby gaf ik zelfs zelfgemaakte lavendelzakjes mee aan het bezoek. Echt waar. Niet gelogen. Er wordt nog over gepraat). Maar ik was zo moe van het maken van zelfgebakken appeltaart en oh ja, een baby, dat ik het kraambezoek in ieder geval niet verblijde met mijn stralende aanwezigheid…
 1. Een instant moeder worden die wist hoe het werkte
  Want ik had 240 sites doorgespit, 15 boeken gelezen,  mijn enige vriendin met kinderen uitgehoord. Dus ik was er klaar voor. Dacht ik.
  Wat ervan terechtkwam:
  Haha! Wist ik veel dat je je niet kan voorbereiden op een baby. Compleet bleu, compleet in paniek, compleet door de mangel gehaald zat ik elke avond huilend mijn moedervriendin te appen: HELP!!!!!
 1. Seks hebben
  Zodra die dikke buik weg zou zijn, en mijn schattige baby in de wieg zou tukken, en ik niet op mijn werk hoefde te zijn, zou ik hem vol verlangen opwachten in bed.
  Wat ervan terechtkwam:Dat je nog wekenlang zou kramen, dat had ik dan weer niet in die boekjes gelezen. En dat ik maandenlang maar naar één ding verlangde, namelijk een nacht slaap, had ik ook nergens gelezen. Gek hè?
 1. Een blog beginnen
  Genaamd Sticky Baby, waarop ik elke dag zou schrijven over de wondere wereld van het moederschap (en na de bevalling werd het me al snel duidelijk dat dat een blog moest worden over al die dingen die ik helemaal niet wist, zoals hierboven. De rauwe randjes van het moederschap, dus.)
  Wat ervan terechtkwam:
  Ik maakte een pagina aan op Blogspot. […] Vier jaar na dato zit ik overigens dus wel mooi stukkies te tikken voor jullie lievelingssite Me-to-we, dus dat voornemen heb ik wel doorgezet. Soort van. Maar dan anders.
 2. Een heel mooie zwangerschapsfoto maken
  Zwart-wit, gewoon een echt mooie, voor aan de muur later
  Wat ervan terechtkwam:
  Heel veel foto’s. Maar om nou te zeggen, studiokwaliteit, is een beetje overdreven. Die onderkin werkte niet echt mee, laten we het daar maar op houden. Dus aan de muur gingen ze niet. En ook niet in het foto-album, zie puntje 2.
 1. Rust pakken
  Jaja, een beetje in contradictio met wat hierboven allemaal staat.
  Wat ervan terechtkwam:
  Helemaal niks, want we kreeg een baby.

En, wat zijn/waren jouw goede voornemens? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina!

Lees ook: 21 Dingen die zwangerschapsverlof wél leuk maken.