De allerleukste voorleesboeken voor dreumesen en peuters

04.10.2017 05:00
baby voorlezen

Hoera, Kinderboekenweek! Mooi excuus om een een geweldig voorleesboek aan te schaffen. Dit zijn echt allerleukste, grappigste, mooiste boeken die niet alleen in de smaak vallen bij je kind, maar ook bij jou.

Lees ook: Zwangerschapsverlof? Deze films zijn heerlijk om te kijken

Goed, er is een beetje gezeik dit jaar rond het thema van de Kinderboekenweek; Gruwelijk eng. Er zijn namelijk mensen die dat een nogal een bijzonder heftig thema vinden voor lieve kleine kindjes. Ik vind het vooral leuk dat het Kinderboekenweek is, en super sympathiek van de boekhandels dat je, als je een boek van meer dan een tientje koopt, je er een gratis boekje bij krijgt. Gratis, daar houd ik van.

Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor een nieuw boek, zie hier: mijn favorieten. Omdat de kinderen ze niet alleen geweldig vinden, maar ze ook leuk zijn om voor te lezen. En da’s ook belangrijk.

De 10 leukste voorleesboeken e-ver:

 1. Pluis is het zat
  Konijntje Pluis wordt verkocht als tam konijn, maar is ze dat eigenlijk wel? En waarom moet Veronica haar onder make-uppen met troep? Pluis is het al snel zat, en gaat op avontuur.
  Pluis is het zat, Pépé Smith, De Harmonie, €14,90

 2. Martijn Frankenstijn
  Martijn is spokenjager en gaat op jacht. Vet cool: houd een zaklamp bij het boek (zit ook op je mobiele telefoon, dus hoef je niet apart aan te schaffen) en je ziet spoken verschijnen die er eerst niet waren…. Boehoeeeeee!
  Martijn Frankenstijn, Harmen van Straaten, Luitingh-Sijthoff, €14,99

 3. Het boek zonder tekeningen
  Een boek zonder plaatjes, waarin ouders die voorlezen flink te kakken worden gezet. Hilarisch voor de kinderen en ook nog erg leuk om voor te lezen – als je ervan houdt.
  Het boek zonder tekeningen, B.J. Novak, €12,50

 4. Waggel
  Hoe bewegen dieren? Je ziet ze op een bijzondere manier waggelen, kronkelen, tuimelen. Boek van weinig woorden, met prachtige bewegende plaatjes.
  Waggel, Rufus Butler Seder, Lannoo, €6,99
  9
 5. Rijd je mee?
  Leren tellen met allerhande rijdende objecten, hoe leuk? Niet alleen deze, maar alle boeken van Leo Timmers moet je even zien. De tekeningen zijn echt fan-tas-tisch!
  Rijd je mee?, Leo Timmers, Querido, €8,99
 6. Het blauwe wonder van Mine
  Illustrator en vormgever Hyshil Sander maakte dit prachtige boek, met als doel het zelfvertrouwen van kinderen een boost te geven. Mine is een buitenbeentje op school, en door een magische ontdekking kan ze opeens met een blauw potlood de wereld mooier maken. Liev!!!
  Het blauwe wonder, Hyshil Sander, Luijtingh-Sijthoff, €14,99
   
 7. Boer Boris
  De boer Boris-reeks is behoorlijk uitgebreid, dus kan je kind er geen genoeg van krijgen, dan kun je lekker los met deze reeks. Leren tellen doe je met dit eerste boek. Leuke tekeningetjes en prima gezellige verhalen.
  Boer Boris, Ted van Lieshout, Gottmer, €12,99

 8. Dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik
  Alle Dikkie Dik-verhalen zijn natuurlijk enig, en in dit verzamelwerk staan er zo belachelijk veel, dat je er nog wel even zoet mee bent. Daarnaast ook nog heel handig om je dreumes op een makkelijke manier voorzetsels te leren, want de begrippen in, op, naar, boven, etc komen in elk verhaaltje duidelijk aan bod.
  Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik, Jet Boeke, Arthur van Norden, Gottmer, €14,95

 9. Rintje
  Door de herfstblaadjes scharrelen, nieuwe vriendjes maken, botkoekjes eten: in de wereld van Rintje draait het allemaal om katten hondenstreken. Leuk voor dierenliefhebbers, en makkelijk ingedeeld in de seizoenen, dus dicht bij de belevingswereld van je kind.
  Het grote Rintje voorleesboek, Sieb Posthuma, Querido, €22,50

 10. Sinterklaas
  Nu we weer langzaamaan de goedheiligman mogen ontvangen, is dit prachtige prentenboek van Charlotte Dematons een absolute must voor bij het slapengaan. Pietjes zoeken, Pipi Langkous ontdekken, echt ge-wel-dig en heel erg leuk, jaar na jaar jaar. Ook in XXL uitvoering.
  Sinterklaas, Charlotte Dematons, Lemniscaat, €18,95

En, wat is jouw favoriete voorleesboek? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina.

Lees ook: Wauw! Zo erg is het dus als je ouders niet graag lezen