Masturberen tijdens de bevalling. Serieus??

27.02.2018 00:10

Femke hoorde over vrouwen die masturberen tijdens de bevalling en nam zich spontaan voor bij een eventuele volgende bevalling zichzelf continu te bevredigen. Nee, geintje natuurlijk! Ze heeft alleen wel een prangende vraag: wie helpt deze onzin de wereld in?

LEES OOK: 25 Dingen die Renée dacht tijdens de eerste keer seks na de bevalling

Een vriendin appte me: dit is misschien wel iets voor Me-to-We. ‘Dit’ was een artikel van Vice met als kop: Steeds meer vrouwen masturberen tijdens de bevalling. Het was de derde keer dat ik het onderwerp voorbij zag komen en tot op dat moment had ik het afgedaan als je reinste bullshit. Maar aangezien drie keer scheepsrecht is, heb ik uiteindelijk toch maar eens gelezen wat er met die vrouwen aan de hand is dat ze helemaal geil worden van de bevalling.

Om heel eerlijk te zijn, is de theorie niet eens zo verkeerd: Waarom zou je hetgeen wat ervoor gezorgd heeft dat het kind erin kwam niet ook gebruiken als het kind eruit moet? Ik las hoe bevallingcoach Angela Gallo het ervaren had:

“Toen ik dichterbij de transitiefase kwam, tegen het einde van de bevalling, voelde ik me erg kwetsbaar en gespannen. Ik ging onder de douche staan om me te ontspannen, en mijn echtgenoot vroeg of ik seks wilde hebben. Ik zei ‘nee’, maar bedacht wel dat ik mezelf een handje kon helpen.” “Zodra ik mijn clitoris begon te stimuleren, merkte ik dat de momenten tussen de weeën in plezieriger werden, en dat ik meer kracht kon zetten op het hoogtepunt van de wee.”

Als ik niet zelf ooit een bevalling hebben ervaren dan zou ik me nog enigszins voor kunnen stellen dat ik zou denken: “Tsja, ok…goh, dat kan dus. Apart.” Feit is echter dat ik wél bevallen ben. En mijn credo is: bevallen heeft helemaal niks met seks te maken. Juist tijdens een bevalling denk je: “Mijn god, hoe kan het dat één zo’n heerlijke vrijpartij heeft kunnen leiden tot zo ongans veel pijn?”

Nu moet gezegd worden dat ik niet de allerbeste bevaller ben en dat mijn controledwang me nogal in de weg heeft gezeten tijdens de uitdrijving, maar dan nog… Ik denk dat er geen vrouw is die zegt dat ze pijnloos bevallen is (en degenen die dat wel zeggen hebben of heel veel drugs gebruikt of ze liegen!) En daarom moet ik bijna concluderen dat dit hele verhaal over masturberen tijdens de bevalling en deze Angela Gallo verzonnen zijn. Want vertel me, welke man met hersenen vraagt er tijdens de bevalling aan zijn vrouw of ze seks wil? Mijn man kwam op het moment dat mijn vliezen braken en ik gilde om een schone onderbroek met een string aanzetten en toen heb ik hem al geslagen. Moet je voorstellen dat hij zou hebben gevraagd of ik seks wilde. Ik denk dat mijn kind dan geen vader meer had gehad. Maar goed, deze Angela wilde geen seks, maar vond het wel lekker om tussen de weeën door even aan haar clitje te zitten. Why? Echt. Why? Alsof je tussen de weeën door ook maar de ruimte hebt om te denken: “Ha fijn, even lekker masturberen.”

Ik weet niet, hoor, maar mijn pauzes tussen de weeën waren niet echt gezellig. Het was een slokje water, een zucht en weer door. Bovendien stond mijn onderkantje de godganse tijd in brand, dus elke onnodige aanraking zou me kapot gemaakt hebben. (En dan heb ik het nog niet eens over de verloskundige die nu dus naast bloed en poep ook nog moet verdragen dat de kraamvrouw ligt te masturberen. Ik hoor jullie denken. Die is wel wat gewend! Maar toch…) Ach, ieder haar ding natuurlijk. Als je ligt te bevallen en je voelt de aandrang om te vingeren, ga gerust je gang. Je doet er niemand kwaad mee. Ik ben echter benieuwd of er ook maar één vrouw in Nederland is die het in haar hoofd haalt. (Zo ja, laat me dan even weten hoe het was!).

LEES OOK: Waarom een orgasme tijdens de bevalling niet kan! (Terwijl het bewezen is)

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief