Op deze party kun je als zwangere helemaal (en veilig!) uit je plaat

02.12.2017 04:55

Als je zwanger bent is de tijd van uitgaan en feesten voorbij. Tijd voor gezapige avonden op de bank met kopjes thee en een breiwerkje. Toch? Dus niet! Want stappen kan prima, ook met een dikke buik.

Dat vindt althans dj Marinka da Fonseca, zelf 32 weken zwanger. Uitgaan hoort bij haar leven. Maar toen ze zwanger raakte ontdekte ze dat er eigenlijk helemaal geen zwanger-vriendelijke uitgaansgelegenheden zijn. “Ik ben wel een paar keer wezen stappen,” vertelt ze, “Maar clubs blijken echt niet de meest aangename omgeving als je zwanger bent. Ik had het veel te warm en soms word er binnen gerookt. Dat wil je natuurlijk niet hebben.” Maar dan maar helemaal niet meer stappen was wat Da Fonseca betreft geen optie en dus organiseert ze op 16 december Knocked up, een clubnacht in de Marktkantine in Amsterdam, die rekening houdt met de wensen en behoeften van zwangere vrouwen.

Knocked up biedt zwangeren een leuke dansavond, met virgin cocktails, massagestoelen en muziek op koptelefoons, zodat je baby geen last heeft van de dreunende muziek. Ook wat de tijden betreft, van 17.00 tot 23.00 uur, is het feest echt toegespitst op het zwangere gemoed. We weten tenslotte allemaal dat bij de gemiddelde zwangere vrouw het licht na middernacht echt wel uit gaat. Dus dan kun je net zo goed gelijk de discobollen naar beneden halen. En de feestgangers gaan niet beneveld naar huis, liggen op tijd in ’t mandje en kunnen de volgende dag fris en katerloos weer op. Kortom; wel de lusten, niet de lasten. Je zou er bijna gewoon zwanger voor wórden.

Dat hoeft trouwens niet, want je bent ook welkom op Knocked Up als je niet zwanger bent. Of als aanstaande vader bijvoorbeeld. Ideaal, want zo hoef je als zwangere niet moederziel alleen thuis te blijven terwijl je vrienden lekker de bloemetjes buiten zetten in de stad. Je neemt ze gewoon mee naar jouw feestje! Persoonlijk had ik tijdens mijn zwangerschappen helemaal geen behoefte meer aan uitgaan (ik lag namelijk na Sesamstraat al voor pampus), maar er zijn natuurlijk zat zwangere vrouwen die nog wel zin hebben in een feestje. Zoals collega Tanja bijvoorbeeld, die laatst nog schreef dat ze haar uitgaansleven best weleens mist. En waarom zou dat niet meer kunnen? Je bent tenslotte zwanger, niet bejaard.

Kortom dames, trek je dansschoentjes maar weer uit het vet (ja, sneakers kunnen ook prima) en party like you’re pregnant!

Knocked Up: 16 december 2017, van 17.00 tot 23.00 uur in de Marktkantine in Amsterdam. Tickets kun je kopen via de Facebookpagina