28 x wat je denkt als je baby keihard begint te krijsen in de supermarkt

20.04.2019 05:00
28 x wat je denkt als je baby keihard begint te krijsen in de supermarkt

Ze is nog veel te klein om in het gangpad te liggen relschoppen omdat ze geen liga krijgt. Dus neemt Annemieke haar dochter lekker mee naar de supermarkt. Goed idee, samen boodschappen doen! Of toch niet?

Peuters & supermarkt is de combinatie van hel. Maar ook baby’s zijn niet al te relaxed als je boodschappen moet doen, zo blijkt. Annemieke, die de volgende keer weer alleen naar de winkel gaat, dacht deze 28 dingen.

 1. Ssssssst, stil maar schatje, niet huilen. Ssssst.
 2. OK, dat werkt dus duidelijk niet. Waar is die klote-speen?
 3. Handig baby, de speen op de grond spugen. Nee, die ga ik niet in mijn eigen mond ontsmetten. Met die karretjes rijden ze eerst door de hondenpoep op het parkeerterrein en dan hier over de winkelvloer heen. Bah.
 4. Wil je anders mijn pink in je mond in plaats van de speen?
 5. Nee dus. En nu gaat ze nog harder krijsen. Fuck. En iedereen staart ons aan. Leuk is anders.
 6. No way dat ik je uit de Maxi-Cosi ga halen, dan kan ik boodschappen doen wel op m’n buik schrijven. Nee is nee, baby. Vergeet het maar.
 7. “Kijk hier, een banaan! Wat een mooie gele! Kijk dan, oeliboeliwoelizjoeeeeffff, banaantje kan vliegen. En hij vliegt naar mijn schatje toe! Oh hoor eens, wat zegt de banaan? Dat jij niet meer verdrietig moet zijn. Vlieg banaantje vlieg, kijk eens wat leuk!”
 8. Hopelijk kom ik geen bekenden tegen die zie hoe ik hier als een randdebiel met een banaan sta te dansen. En natuurlijk jankt mijn baby gewoon verder.
 9. “Vind je banaantje niet leuk? Kijk, hier is z’n vriendje, appel. Oh wat een mooie groene appel. Poehee, de allermooiste appel van heel appeltjesland. Hallo banaan, ik ben appel. Wil je samen spelen? Maar dan alleen als Zoë ophoudt met huilen hoor. Woesj, appel kan ook vliegen, leuk!”
 10. Volgens mij ben je niet zo fan van fruit. Consequent zijn oefenen we volgende week wel, kom maar uit die Maxi-Cosi, misschien hou je dan op met janken. Oh, niet dus.
 11. Wil je drinken? Eigenlijk heb je een uur geleden al gedronken, maar als je daardoor je mond houdt, vind ik het best. Kan ik het maken om hier naast de sperziebonen en de spinazie mijn tiet tevoorschijn te halen? Ja, vast wel.
 12. Oh nee, daar komt een winkelmedewerkster, dadelijk stuurt ze me weg omdat ik hier met een blote borst in de groente-afdeling van de supermarkt sta. Oh gelukkig, ze lacht naar me met zo’n medelijdende blik van ‘I feel you, girl’ – heeft zeker ook kinderen.
 13. Drink, baby, drink. Waarom krijs je zo als je geen honger hebt?!
 14. Heb je anders een vuile luier? Nee ook niet.
 15. Ja meneer, ik ruik aan de kont van mijn baby. So what?
 16. Zou omkopen al werken op deze leeftijd? “Luister baby, als je nu stil bent, koop ik een Surprise-ei voor je. Mag je alleen nog niet opeten. En de eerstkomende drie jaar nog niet mee spelen vanwege kleine deeltjes. Hmm, niet zo handig. Hier, heb je je Knuffelkonijn om je te troosten. Niet op de grond goo… oh, te laat.”
 17. Dilemma: Knuffelkonijn weer aan mijn dochter geven en hopen dat ze het beest niet in haar mond stopt of het besmette stuk pluche in mijn tas terugstoppen? Ach, wat maakt het uit, ze brult gewoon door wat ik ook doe.
 18. Zal ik gewoon de kar met boodschappen hier midden in het gangpad laten staan en naar huis rijden? Is wel aso, maar deze herrie trek ik echt niet en in de auto slaapt ze tenminste. Eten we vanavond gewoon pasta zonder saus, boeien.
 19. Nee, we hebben geen wijn meer. En dat is echt essentieel. Even doorzetten.
 20. Sorry dat ik tegen uw karretje aanbots mevrouw, maar met één hand is het niet zo goed sturen.
 21. Nee mevrouw, mijn baby heeft geen honger, dat heb ik al geprobeerd. Dank voor uw waarschijnlijk goedbedoelde maar bemoeiallerige opmerking.
 22. Heee, de chocolade is in de aanbieding. Die heb ik wel nodig. En mijn baby loopt rood aan nu. I love my life. Echt, leuk joh baby’s, NOT. Oh nee, ze krijst zichzelf helemaal overspannen, dadelijk gaat ze zweten en oververhit ze.
 23. Zal ik gewoon even met baby voor de diepvriesproducten treuzelen met dat deurtje open? Kan ze even afkoelen. Of zou dat onder kindermishandeling vallen?
 24. Wow, de koudeshock werkt. Ze is stil!!!!
 25. Jammer, na twee seconden stil te zijn geweest, schreeuwt ze nu op volume ultramaximaal. En krast ze met haar vlijmscherpe nageltjes in mijn gezicht. Volgens mij is mijn kind boos.
 26. Gast, staar me niet zo kwaad aan, kan ik er wat aan doen dat mijn baby hier de hele toko volkrijst?
 27. Snel naar de kassa! Jammer dat er nog 18 dingen op mijn lijstje staan, maar in ieder geval hebben we bananen, appels, wijn, chocolade en saus uit een pakje. Plus een krijsende baby met inmiddels overspannen moeder.
 28. Of ik voor wil? Ja graag!

Annemieke kreeg de schrik van haar leven toen er zomaar twee streepjes op die test stonden. Met haar vriend K., baby Zoë en hond Dribbel (die naar alle kinderen onder de 10 gromt) woont ze in Spanje.

Lees ook: De hel die boodschappen doen met kinderen heet