15 dingen die je denkt wanneer je baby voor de eerste keer omrolt

26.04.2019 05:00
15 dingen die je denkt wanneer je baby voor de eerste keer omrolt

‘Een mijlpaal in de motorische ontwikkeling!’ Maar ook: ‘Fuck, nu kunnen we d’r geen seconde meer alleen laten’. Dit denk je wanneer je baby voor de eerste keer omrolt.

 1. “Hee, waarom heb je haar op d’r buik neergelegd? Hoezo dat heb je niet?! Ze ligt toch ech…OMG ZE KAN OMROLLEN!!!!”
 2. Mijn baby is geweldig! Wat een talent, kan ze zomaar zelf omdraaien. Ze wordt later vast turnkampioene bij de Olympische Spelen. Of acrobate bij het Cirque du Soleil.
 3. Snel iedereen bellen om het te vertellen. Of is dat een beetje overdreven? Kan mij het schelen, dit is GROOT NIEUWS! Jammer dat ik geen video van deze mijlpaal heb.
 4. Moet ik dit niet in een of ander Groei-boekje schrijven? Zodat mijn kind later de precieze datum van haar eerste keer rollen kan nalezen, mocht ze dat willen. En voor het consultatiebureau, want die willen dat ook vast weten. Kunnen we gelijk laten zien dat we de motorische ontwikkeling van onze baby nauwgezet bijhouden. Waar ligt dat boekje ook alweer?
 5. Aaargh, ik kan dat kloteboekje niet vinden. Laat maar, dan niet. De datum van haar eerste lachje, de eerste keer dat ze haar hoofdje optilde en eerste keer naar een speelgoedje grijpen hebben we ook niet opgeschreven. Mocht er iemand naar vragen, dan verzin ik wel wat.
 6. Ohnee, ze wordt zo snel groot. Dadelijk kan ze kruipen. En lopen. En dan gaat ze naar school en wordt het een puber en haat ze me en ben ik mijn lieve kleine babymeisje kwijt. Ik wil helemaal niet dat ze zo snel opgroeit. Snif.
 7. Haha ze kan nog niet terugdraaien. Tsja baby, daar lig je dan op je buik. Eigen schuld, muhaha.
 8. Gelukkig, kunnen we ook met die verplichte dagelijkse tummy time ophouden. Want buiktijd kan ze vanaf nu lekker zelf doen. Eigenlijk deden we al bijna nooit buiktijd want dan ze begon iedere keer gelijk te huilen.
 9. Aaargh, ze jankt alweer omdat ze niet op haar buik wil liggen. Waarom rol je dan op je buik als je het niet leuk vindt om op je buik te liggen en je zelf nog niet terug kunt draaien?! Beetje dom he?
 10. Shit, wat als ze in haar slaap omdraait? Ze mag helemaal niet op haar buik slapen. Dat is hartstikke gevaarlijk vanwege wiegendood enzo. En zelfs als ze wakker is, moet je er tijdens buiktijd altijd bijblijven, staat in al die opvoedboekjes. Fuck, nu ze zichzelf om kan rollen, kan ik haar dus echt geen seconde meer alleen laten. Tijd voor mezelf kan ik wel op m’n buik schrijven.
 11. Ze zet zich af met haar voeten, beetje vreemde manier. En waarom draait ze haar hoofd zo raar naar achter? Dat lijkt me ook niet echt heel handig, zo komen al die nekzenuwen in de knel.
 12. Waarom kan ze alleen via haar rechterzij rollen? Hoezo niet haar linker? Ontwikkelt ze nu een voorkeurskant? Niet dat ze scheef groeit. Even googlen.
 13. WOW, mijn baby is geniaal! De meeste baby’s kunnen namelijk pas met 6 maanden van hun rug naar hun buik rollen. Mijn baby is pas 4.5 maanden en kan het nu al. Met andere woorden: mijn baby is briljant! Met 4.5 maanden kunnen de meeste baby’s alleen nog maar op hun zij draaien. Ha, dat doet de mijne al weken! Niet dat ik hier opschep ofzo, iedere baby in z’n eigen tempo. Maar die van mij is wel lekker sneller. Waarschijnlijk is ze ook hoogbegaafd.
 14. Oh oh, ze had zich eerst van haar buik naar haar rug moeten rollen. Maar dat kan ze nog niet. En dat doen sommige baby’s al met drie maanden. Shit, dadelijk heeft ze een ontwikkelingsachterstand. Dat komt vast doordat we zo laks zijn geweest en iedere dag misschien 2 minuten buiktijd gedaan hebben. In plaats van de verplichte 5 keer 15 minuten buiktijd per dag. Of was het nu 3 keer 30 minuten? Fuck. Wat nu? Oefenen maar.
 15. “Rol, baby, rol. Drie, twee, één: omdraaien nu, naar je rug. Toe het dan, je kunt het! Rollierollierollie. Zo moeilijk is het niet; zelfs de hond kan omrollen. Kom eens hier Dribbel en doe eens voor.”

Annemieke kreeg de schrik van haar leven toen er zomaar twee streepjes op die test stonden. Met haar vriend K., baby Zoë en hond Dribbel (die naar alle kinderen onder de 10 gromt) woont ze in Spanje.

Lees ook: 11 momenten waarop Philippine megatrots was op haar zoon