Een jongensnaam voor een meisje, waarom ook niet? Check deze 14 namen!

babynamen
Renske is geobsedeerd door babynamen. Op dit moment is ze in de ban van jongensnamen voor meisjes. Immers: genderneutraal is ontzettend 2020 and beyond. Laat je inspireren door onderstaande jongensnamen voor meisjes. Of niet natuurlijk.

 1. Bo, is natuurlijk allemachtig prachtig. Sierlijk, kort, stoer. Deze naam is gewoon ALLES. En natuurlijk mag je ook ‘Beau’ schrijven, het is maar net of je een simpele of sjieke toef blieft.
 2. Kees, je moet misschien denken aan Kees uit Flodder, maar laten we eerlijk zijn: Kees was best een lekker wijf. Niet dat het daar om gaat in het leven. Hoe dan ook, Kees is net als Bo een stoere, korte, opper-Nederlandse, vintage maar toch ook heel actuele naam.
 3. Pim, ik denk dat het leuk is. Misschien moet je er even aan wennen, maar na een tijdje wennen weet je: let’s put some RESPEK on the name Pim.
 4. Lux, zo heet het dochtertje van Jim Bakkum. En ook al ben je geen fan van Jim Bakkum, in the end moet je dat soort dingen gewoon van je af laten glijden en puur gaan voor de naam die je het mooiste vindt. Is het Lux? Dan is het Lux!
 5. Frankie dus, oh, ik blijf er zowat in, wat een beeldige naam. De enige angst die ik bij deze naam heb is dat mensen ‘m heel Hollands gaan lopen uitspreken (FRENKIE) maar eigenlijk is dat ook wel weer cool.
 6. Georgie, ook zo enig en lief. Afgekort George. Of Sjors. Ik denk dat deze serieus een grote kanshebber is voor als ik ooit nog een dochter krijg. Net als de naam Frankie trouwens. Even serieus, in mijn hoofd is het een totale Janboel, nu al. En ik ben niet eens zwanger! Kan je nagaan! Sorry voor de uitroeptekens maar het is echt een probleem.
 7. Harvey, ook heel hip en muzikanterig. Of acteerderig. Andere woorden heb ik er niet voor. Meisjes met de naam Harvey worden beroemd daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken kijk ik doe het hoor au vet pijn.
 8. Jean, nou, dit is ook echt een hele dikke naam hoor, man man man. Het enige is.. dat ik ook aan spijkerbroeken moet denken, maar misschien went dat op den duur.
 9. Owen, ook een upcoming naam voor madammekes. Toegegeven, mijn gedachten gaan ondertussen steeds uit naar Mark Owen, van Take That weet je wel, maar ook dat zal slijten. En Mark Owen was best leuk in Take That.
 10. Arlo, een upbeat naam voor jongens én voor meisjes. En weet je: hij is zo ontzettend origineel dat wil je wél weten. Ik heb de naam Arlo even door de zoekmachine binnen de Nederlandse Voornamenbank van Meertens gegooid en ik kreeg gewoon een fail. Een FAIL.
 11. Billie, oh, even serieus, hoe leuk is deze naam. Zacht, lief, maar tegelijkertijd tof en sterk. Tien punten, we hebben een winnaar.
 12. Blake, deze vind je misschien in eerste instantie écht nogal weird voor een meisje, maar kauw er eens een avondje op, niet echt natuurlijk, ik zou trouwens ook niet weten hoe dat moet, kauwen op een naam, of nouja, je kan de naam op een papiertje schrijven en ‘m dan in je mond stoppen, ieder z’n ding natuurlijk, maar terug naar het onderwerp: na een avondje ‘kauwen’ weet je het: Blake is een toffe naam. En anders moet je nog harder kauwen.
 13. Lou, wowsa! Mensen uit de 70’s moeten natuurlijk denken aan Lou Reed, maar denk ook eens aan Lou Doillon, de dochter van zangeres en actrice Jane Birkin. Wat dus echt een extreem inspirerend cool type is, kanonnen zeg.
 14. Stevie, ook al zo’n toppertje. Een Griekse naam, de betekenis is gekroond. En ik vind ‘m girly, vlot, actueel en creatief. En dat is nogal wat voor een naam, of niet dan? Nou? Daarom.

Lees ook: 74 Babynamen voor alle liefhebbers van de tv-serie Friends

Geschreven door
More from Redactie

10 Toptips van lezeressen voor een geslaagde ziekenhuisbevalling

Een tijdje geleden vroegen we jullie naar jullie ziekenhuisbevalling-ervaringen (wat een mond...
Lees verder