BAM! 23 Korte voornamen met een sjiek randje

31.07.2018 05:00

Rapapapaa! Mocht je nog in namenstress zitten: Renske zocht de leukste babynamen voor je. Dit keer korter dan kort en een tikkeltje chic. Joechei.

Lees ook: Als je het niet eens wordt over de naam voor je kind.

 1. Waes is natuurlijk een bijster leuke, originele en sjieke naam. Tuurlijk, je moet ‘m spellen. Maar je zegt gewoon: Waas met a – e, en klaar is Kees Waes.
 2. Kiek is een heerlijk korte, toffe en toch vrouwelijke meisjesnaam. Misschien moet je denken aan de verplatte versie van kijken (‘Kiek dat nou!’) maar er zijn ergere dingen in het leven hoor, mijn gód zeg.
 3. Mink is een stoere jongensnaam, afgeleid van het Germaanse woord Megin, dat kracht en macht betekent. Dat zeg ik, niks meer aan doen.
 4. Moos vind ik beeldschoon. Lief, stoer, krachtig. Het is een afgeleide van Mozes, en dus van oudsher een klassieke Joodse naam. Welke trouwens veel voorkwam in oud-Amsterdam. Hartje!
 5. Sep hoor je steeds vaker, en dat is niet vreemd, want het is een piekfijne keus. Complimenten van de chef. Oké dat sloeg nergens op.
 6. Wies betekent ‘in alle opzichten wijs, roemvolle strijder, strijder om een buit’. En daar heb ik niks meer aan toe te voegen. Behalve dan dat het wies zou zijn om deze naam te kiezen.
 7. Fos vind ik stoer, sprookjesachtig, het heeft zelfs iets liefs. Beyond leuk, deze naam.
 8. Eef is een tikje kak, maar is dat erg? Ik houd stiekem best van een beetje kak. Zo, dat is eruit. Nu is het niet stiekem meer.
 9. Laut is toch echt een kostelijke naam. De zoon van Roel van Velzen heet trouwens ook Laut. Ik weet alleen niet of dit een voor- of nadeel is. Ik loop even vast. Snel door naar de volgende naam.
 10. Luut is een jongens- en meisjesnaam en schijnt ‘mensen’ te betekenen. Van ‘luitjes’, weet je wel. Hey luitjes, vinden jullie het weer een leuk stukje? Ik vind van wel in ieder geval, dussss!
 11. Rink is een blitskikker, en lijkt best een beetje op Renske, maar dan zonder die laatste e. En er ontbreekt ook een s. En de i is een e geworden. Oké sorry, de namen lijken eigenlijk helemaal niet zo op elkaar.
 12. Vick is wellicht een naam waarbij je moet denken aan Vick’s Vaporup. Maar dat is helemaal niet erg, want het is goed spul.
 13. Joos is een Nederlandse jongensnaam, en betekent ‘God zal toenemen’. Persoonlijk ben ik niet gelovig, maar als je gelovig bent dan vind je het misschien wel interessante info dat God zal toenemen.
 14. Loek is een BEELD van een naam. Sterk, kort, puik. Liefde!
 15. Siv vind ik dus echt al honderd jaar een geweldige naam, ik heb ‘m zelfs overwogen voor onze tweede zoon. Maar iedere keer liet ik me weerhouden omdat er ook een schoonmaakmiddel is dat Civ heet. Ja, lach maar. Anyways, ik vind het nog steeds jammer dat ik het niet heb aangedurfd, vind het nog altijd een puikbeste naam. De hamvraag is dus: durf jij het aan?
 16. Naut zit natuurlijk ook in GTST, maar dan schrijf je het volgens mij anders. Hoe dan ook, Naut is episch, want sterk, uniek en tegelijkertijd tijdloos.
 17. Boet betekent ‘hij die zijn wensen kenbaar maakt’. Mooie naam hè? Ik maak even van de gelegenheid gebruik om ook mijn wensen kenbaar te maken. Ik wil graag een glas rode wijn, liefst een Shiraz.
 18. Mauk is dus een afgeleide van Maurits. Dat zeg ik: wie had dat gedacht? Ik niet hoor. Anyways, I like it. Maar misschien jij niet. Geeft niet hoor, ik kan het hebben. Ik heb een dikke huid.
 19. Luus komt natuurlijk van Lucia, afgeleid van Lucius. Misschien had je het wel geraden? Zou ik knap vinden hoor. Zou het knap vinden.
 20. Mels is een verkorte vorm van Aemilius (Domburg), Melchior of het is een variant van Melle. Wie zal het zeggen?
 21. Kaat vind ik echt een extreem leuke naam. Toen ik zwanger was van mijn eerste en niet wist dat het een jongen zou worden zat ik steeds te fantaseren over dat het een meisje zou worden en dat ik haar Kaat zou noemen. Maar het werd dus een jongen dus het werd niks geen Kaat.
 22. Guus is toch echt een winnaar, voor jongens en voor meisjes. Het is een afkorting van Augustus of Gustaaf. Wat toch wel echt een bijzondere dimensie geeft aan de naam.
 23. Tex is een Amerikaanse jongensnaam en het betekent dat je uit Texas komt. Wat natuurlijk niet per se zo hoeft te zijn. Dat was vroeger. Het geeft echt niet als je gewoon uit Utrecht komt. Of Groningen. Of Amsterdam. Of Zeeland. Of Maastricht. Of Zwolle. Of Antwerpen. Of Parijs ofzo.

Oké succes d’r mee.

Lees ook: De bijzonderste babynaam in jouw buurt? Check het hier!