Babette van Veen: “De eerste drie jaar van mijn moederschap was ik een wandelend wrak”

Deze week in onze rubriek Bekende Ouders: Babette van Veen. De zangeres en actrice scheidde een paar jaar geleden van Bas Westerweel en is moeder van Sebastiaan (14) en Silvijn (10). We legden haar een paar steekwoorden voor!

Ochtendspits
“Ik sta doordeweeks om 6.45 op, da’s niet mijn favoriete moment van de dag! Dan maak ik de jongens wakker en maak brood voor die ochtend en naar school als een soort van zombie, totdat ik m’n cappuccino klaar heb, dan doe ik een snelle social media check en neem ik nog een koffie mee in de auto en ben ik weer tip top!”

Regels in huis
“Ik ben geen strenge moeder. Ik doe veel wat ze zelf ook best zouden kunnen, daar ben ik niet heel handig in, vrij toeschietelijk zeg maar!”

Soccer mom
“Ik ben een typische voetbalmoeder, dat betekent dat je je suf rijdt naar voetbalclubs, kleren wast en dat terwijl je helemaal niet van voetbal houdt. Gekke Henkie zeg maar…”

Fijnste momenten
“Samen gezellig een film kijken bij de open haard en marshmellows bakken, dat soort dingen.”

Slaapgebrek
“Ik vond het verschrikkelijk, ik heb de eerste drie jaar van beide jongens slecht geslapen en was een soort wandelend wrak. Daarom zeg ik nog wel eens tegen vrienden die aan kinderen beginnen dat ze het wel heel zeker moeten weten, want op mij was dat echt een aanslag. Terwijl je het uiteindelijk gewoon vergeet, dus hang in there!!”

Moedergevoel
“Moedergevoel, jeetje… ik ben blij dat ik twee mooie mensen op de wereld heb mogen zetten van wie ik hoop dat ze heel gelukkig worden en een positieve bijdrage aan de wereld zullen gaan leveren. Ik geniet enorm van ze, van hun gevoel voor humor, maar zoals je hoort ben ik huishoudelijk niet zo’n ster, dus ik vloek ook best eens wat af. Maar wederom, uiteindelijk hebben we het super samen en daar gaat het toch om?”

Vanaf september staat Babette weer in het theater met haar voorstelling ‘Hartenvrouw’, waarin ze zingt en vertelt over alles wat het hart van een vrouw sneller doet slaan – met een knipoog en een traan. Kijk hier voor meer informatie. 

 

Beeld: privé-beeld Babette

 

Geschreven door
More from Julie

Voor alle kersverse ouders… HET GAAT WEER VOORBIJ!

Heb je net een klein baby’tje en verzuip je in het slaapgebrek,...
Lees verder