Dirk (Divorce) Zeelenberg: ‘Ik ga vaak met mijn kinderen apart op vakantie!’

04.04.2015 16:00

Deze week in onze serie Bekende Ouders: acteur Dirk Zeelenberg (Divorce, All Stars, Zwartboek). Hij is getrouwd met Suus met wie hij zoontjes Zoé (7) en Kees (5) en dochter Bobbi (3) heeft. 

Tien kinderen
“Ik wilde tot mijn vijfendertigste nooit kinderen; je moet in deze wereld zo sterk zijn om überhaupt te overleven. Maar toen ontmoette ik Suus, de liefde van mijn leven. Bij haar kwam ik thuis, zoals dat heet, en toen ben ik anders over het onderwerp gaan denken. Nu baal ik dat ik Suus niet eerder ben tegengekomen, want dan had ik tien kinderen gehad – en dat meen ik serieus. Wat lijkt me dát leuk, zo’n tafel met twaalf man. Drie kinderen is een lachertje joh.”

Vaderschap
“Vaderschap is voor mij het meest ultieme dat me in mijn leven is overkomen. Ongelooflijk waanzinnig. Ik vind echt álles leuk aan het hebben van kinderen. Gebroken nachten? Geen probleem. Lastige peuters? Interessant om te zien hoe dat dan werkt bij kindjes. Echt, ik geniet van alles.”

Stoeien en keten
“Ik ben erg van het stoeien, keten, lachen en ondeugende dingen doen. Samen met mijn zoon bonbonnetjes pikken bij de bakker ofzo. Dan zeg ik er bij dat het eigenlijk niet mag, maar dat wij het wel even doen. Maar daarnaast heb ik een aantal dingen, zoals beleefdheid, wel hoog in het vaandel staan; iemand een hand geven als je binnenkomt, dankjewel zeggen als je iets krijgt. Als ouder hoef je je kind alleen maar liefde te geven en te steunen – waarin zij ook maar willen. En dan komt het wel goed, volgens mij.”

Vakantie
“Ik ga heel vaak met mijn kinderen apart op vakantie, niks leukers dan dat. Je hebt samen qualitytime en de dynamiek is heel anders. Als je thuis komt is er gegarandeerd iets veranderd. Ik ben met mijn twee zoons naar Aruba en Barcelona geweest. Ze mochten zo laat opblijven als ze wilden. De ene keer vielen ze pas om één uur ‘s nachts in slaap in de taxi, de andere keer zeiden ze ‘s avonds om half negen: ‘Papa, we gaan naar bed’. Met mijn dochter ben ik vorig jaar naar Ibiza geweest. We deden dingen zij wilde – lekker spelen op het strand – maar ook dingen die ik leuk vind, zoals uit eten gaan. Dat soort ‘volwassen’ dingen moet je juist wèl met kinderen doen, vind ik.”

Opvoeding
“Suus en ik liggen qua opvoeding gelukkig heel erg op een lijn. De taakverdeling bij ons thuis is best klassiek: ik ben degene die de centjes binnenbrengt maar ik kook wel en doe boodschappen. Ik breng de kinderen altijd naar school, probeer veel tijd met ze door te brengen. Dat is voor mij geen opoffering: in mijn optiek ben je ook echt gek als je weinig tijd met je kinderen doorbrengt. Als ik echt lange draaidagen heb, vind ik dat naar, want dan zie ik ze niet. Ik wil ze veel en vaak en lang zien.”

Meest memorabele moment
“Sowieso de geboorte van alle drie mijn kinderen. Bobbi is geboren op Ibiza, waar we een jaar woonden, en dat ging allemaal ontzettend snel. In allerijl zijn Suus en ik naar het ziekenhuis gereden en voordat de dokter er was, kwam Bobbi al ter wereld. Ik heb mijn dochter zelf opgevangen, heel indrukwekkend. Als dat mijn eerste kind was geweest, zou ik nu nog aan de beademing liggen, haha.”

Pssst…lees ook het interview het Hadewych Minis over het moederschap