Bericht van crèche aan ouders gaat compleet viraal: “doe je telefoon weg!”

03.02.2017 17:45
Bericht van crèche aan ouders gaat compleet viraal: "doe je telefoon weg!"

Een week geleden plaatste Juliana Farris Mazurkewicz uit Texas een foto van het bericht, waarin de crèche van haar dochter ouders (dwingend) verzoekt hun telefoon weg te doen als ze hun kind ophalen, op Facebook. Inmiddels is haar post ruim een miljoen keer gedeeld. 

“Je kind is blij om je te zien! Ben jij ook blij om je kind te zien?” schreven de medewerkers op het papier dat ze aan het raam hingen. “We hebben kinderen gezien die hun ouders de werkjes die ze hadden gemaakt probeerden te overhandigen, maar hun ouders waren aan de telefoon.”

Lees ook: Ode aan alle crècheleidsters

Positieve én negatieve reacties
Uit de reacties onder de post blijkt dat veel mensen het goed vinden dat de crèche dit bericht ophing. Toch zijn er ook negatieve reacties. Zo schrijft iemand dat je nooit weet waarom mensen op hun telefoon zitten (het kan ook iets belangrijks zijn) en zijn er mensen die het bericht te veroordelend vinden.

Mazurkewicz zelf schrok wel een beetje van de tekst, maar is zeker niet boos op de crèche. Tegen CNN zegt ze: “Ik weet dat de medewerkers het beste voor hebben met de kinderen, zelfs tot het punt dat ze bereid zijn ouders hiervoor te beledigen.”

Wat vind jij? Is het bericht van de crèche terecht? Laat het ons weten in een reactie op Facebook.

Lees ook: Wel of geen mobiele telefoon voor een 9-jarige?

(Bron: CNN, beeld: Facebook