Beste ouders, leg je mobieltje nou gewoon effe weg (voordat je kind kwijt is)

16.07.2018 13:13

Dit weekend verscheen een alarmerend stuk in de Volkskrant; er raken wel erg veel kinderen kwijt op het strand dit jaar. Een van de belangrijkste redenen, volgens de Haagse reddingsbrigade in Kijkduin: onze  smartphone. Oei!

LEES OOK: 30 Dingen die ik dacht toen ik mijn peuter kwijt was

Afgelopen maand werd bij de vrijwillige reddingsbrigade in Kijkduin het record verbroken: 40-50 vermiste kinderen in een weekend tijd! Dat heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ouders niet op hun kinderen letten, waarschuwt de brigade. Senior lifeguard Mark Beeloo (35) vertelt in de Volkskrant: ‘Mensen zitten tegenwoordig de hele tijd op hun telefoon, en ondertussen laten ze de kinderen bij de zee spelen. Onbegrijpelijk vind ik dat.’ Dat vonden wij nou ook.

Beste ouders, laten we een beetje normaal doen en laat die telefoon even met rust als je op een plek bent waar je kinderen snel kwijt kunnen raken of gevaar lopen. Zoveel boeiends is er niet op die telefoon te vinden, en echt: je wilt er niet aan denken wat er allemaal kan gebeuren omdat jij nog even een appje wilde sturen of een grappig filmpje wilde kijken. Je kind heeft maar één seconde nodig om weg te glippen. Breng je kinderen niet in gevaar. Leg die telefoon weg en kijk eens wat vaker om je heen. Wie weet bevalt het je ook nog eens: de zon op je huid, de wind in je gezicht en de zilte geur uit zee. Een digitale detox, daar knappen we sowieso van op ;-)

Lees hier het artikel uit de Volkskrant