Bij deze prachtige tekeningen van een vader die plotseling weduwnaar werd houd je het niet droog

Voormalig Disney-illustrator Gary Andrews begon op zijn 54e verjaardag met een ‘tekendagboek’. Elke dag tekende hij een scène uit zijn leven als gelukkige getrouwde vader van twee kinderen. Tot, slechts drie jaar later, het noodlot toesloeg.

Een half jaar geleden werd Gary’s vrouw plotseling ziek terwijl hij in Canada zat voor zijn werk. Wat een gewone griep leek te zijn, bleek uiteindelijk een bloedvergiftiging. Helaas konden de artsen niets meer voor Gary’s vrouw doen, en toen Gary terugkwam in Engeland bleek ze te zijn overleden.

Zo werd Gary van de een op de dag weduwnaar, met twee kinderen (een dochter van 10 en een zoon van 7) om voor te zorgen. Tijdens de rouwperiode zette hij zijn dagboek voort, om zijn gevoelens een plek te kunnen geven. Zijn tekeningen laten de ups en downs zien van het half jaar na het plotselinge overlijden van zijn vrouw. Ze komt nog regelmatig terug in zijn tekeningen, die naast zijn verdriet ook het geluk en plezier laten zien dat Gary uit zijn kinderen haalt. De tekeningen zijn ontroerend, eerlijk en soms intens verdrietig. We hebben je gewaarschuwd!

 

Bron: Twitter

LEES OOK: Het verschil tussen kind 1 en kind 2 in 11 (h)eerlijke illustraties

Sanne (25) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.

Lees ook
Geschreven door
More from Sanne Mulder

Uitprinten en ophangen, deze deurhangers zijn een must voor nieuwe moeders

Ligt je nieuwe baby net lekker te slapen, komt het bezoek binnen...
Lees verder