Bijzonder! Eeneiige tweeling houdt elkaar in leven door te knuffelen

29.12.2018 04:55
Bijzonder! Eeneiige tweeling houdt elkaar in leven door te knuffelen

De Engelse Vicky Plowright kwam er bij tien weken zwangerschap achter dat ze in verwachting was van een tweeling. De blijdschap werd echter getemperd toen ze te horen kreeg dat haar zoons samen in één vruchtzak groeiden. 

Wanneer een tweeling samen in een vruchtzak deelt, is er een risico dat een van hen de ander verstikt met zijn of haar navelstreng. De artsen gaven de tweeling van Vicky een overlevingskans van 50%. Maar toen gebeurde er iets heel bijzonders.

Toen Vicky terugkwam voor de 12-weken echo zagen zij en de artsen iets geweldigs. De twee baby’s in Vicky’s buik lagen samen in een knuffel, en hielden elkaars handjes vast. Zo hielden ze elkaar in leven, want door deze houding konden hun navelstrengen niet verstrikt raken. Bij de volgende echo was te zien hoe een van de twee navelstrengen zachtjes om de andere baby draaide, waardoor de jongetjes nog dichter tegen elkaar aan kwamen te liggen, en de kans op verstikking nog kleiner werd.

Met 32 weken beviel Vicky uiteindelijk van twee kleine, maar kerngezonde jongetjes. Door hun innige knuffel, hebben ze uiteindelijk elkaars leven gered.

Bron: The Sun

Lees ook: Gevonden! Het allerbeste antwoord op de vraag: Is het een tweeling?