Bijzonder! Eeneiige tweeling houdt elkaar in leven door te knuffelen

Bijzonder! Eeneiige tweeling houdt elkaar in leven door te knuffelen
De Engelse Vicky Plowright kwam er bij tien weken zwangerschap achter dat ze in verwachting was van een tweeling. De blijdschap werd echter getemperd toen ze te horen kreeg dat haar zoons samen in één vruchtzak groeiden. 

Wanneer een tweeling samen in een vruchtzak deelt, is er een risico dat een van hen de ander verstikt met zijn of haar navelstreng. De artsen gaven de tweeling van Vicky een overlevingskans van 50%. Maar toen gebeurde er iets heel bijzonders.

Toen Vicky terugkwam voor de 12-weken echo zagen zij en de artsen iets geweldigs. De twee baby’s in Vicky’s buik lagen samen in een knuffel, en hielden elkaars handjes vast. Zo hielden ze elkaar in leven, want door deze houding konden hun navelstrengen niet verstrikt raken. Bij de volgende echo was te zien hoe een van de twee navelstrengen zachtjes om de andere baby draaide, waardoor de jongetjes nog dichter tegen elkaar aan kwamen te liggen, en de kans op verstikking nog kleiner werd.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

Met 32 weken beviel Vicky uiteindelijk van twee kleine, maar kerngezonde jongetjes. Door hun innige knuffel, hebben ze uiteindelijk elkaars leven gered.

Bron: The Sun

Lees ook: Gevonden! Het allerbeste antwoord op de vraag: Is het een tweeling?

 

Sanne (26) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.

Lees ook
Geschreven door
More from Sanne Mulder

Dit is echt prachtig: in vier minuten van baby naar tiener

Heb je soms het idee dat het amper bij te houden is...
Lees verder