Bijzonder: Tweeling geboren met ruim 5 weken verschil

12.04.2016 06:00
tweeling

Bij tweelingen verwacht je waarschijnlijk dat ze op dezelfde dag geboren worden. Bij de tweeling Micah en Madelyn gebeurde dat niet en dat maakt dit bevallingsverhaal heel bijzonder. Tussen de geboorte van tweeling Micah en Madelyn zat ruim 5 weken verschil. 

Bekijk ook: Grappige video: deze peuter voelt zich een echte ninja

Kristen Miller, moeder van baby Micah en Madelyn, kreeg in februari weeën. Ze was toen 22 weken zwanger. Dokters wisten de bevalling nog twee weken uit te stellen, zodat zoon Micah ‘pas’ met 24 weken geboren werd. Op Valentijnsdag kwam hij ter wereld, één dag na de 24 weken-grens. Hij woog slechts 450 gram.

Verloskundige, Kristina Shumard, wist dat hoe langer ze Micahs tweelingzusje in de baarmoeder kon houden, hoe gezonder en veiliger dat voor de baby was. Er werd geprobeerd de bevalling uit te stellen om zo wat extra uren en hopelijk dagen te winnen, maar de verloskundige verwachtte dat Madelyn even na haar broertje Micah zou volgen.

Niets was minder waar.. Vijf en een halve week later werd Madelyn geboren. Dokters vertelden de ouders dat hun bevalling de langste was die ze ooit hadden meegemaakt. De tweeling maakt het goed, maar moet nog aansterken. De komende maanden verblijven ze in het ziekenhuis.

tweeling

Lees ook: Heel, heel, heel lief – Baby ziet moeder voor de allereerste keer